Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Любомир Дацов: Референдум за еврото е референдум за излизането ни от ЕС

Парите

Любомир Дацов: Референдум за еврото е референдум за излизането ни от ЕС

Любомир Дацов: Референдум за еврото е референдум за излизането ни от ЕС - Tribune.bg
Снимка:

"Референдум за еврото е референдум за излизането ни от ЕС. Даваме сигнал на инвеститори и партньори, че не знаем какво правим". Това каза пред БНР финансистът Любомир Дацов, бивш заместник-министър на финансите.

Той коментира заявеното от премиер Бойко Борисов, че само при пълен консенсус по темата за влизането ни в "чакалнята" на еврозоната ще се присъединим към нея, както и предложението на партия "Воля" за провеждане на референдум за присъединяването на България в еврозоната.

Не може да има референдум за въвеждането на еврото, защото това е част от договора на България за влизане в Европейския съюз, категоричен е Дацов.

Икономистът коментира, че смешно звучат думите на Стив Ханке, че България ще последва съдбата на Гърция:

"Там не е виновно еврото, виновник беше правителството на Гърция, което следваше неразумна политика на трупане на дългове и неразходване на публичните разходи. Надявам се това говорене да е един блъф и в края на април правителството да излезе със съобщение, че България влиза в ERM2", каза в заключение финансистът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Еврото Браво на господин Дацов. Но това недоразумение, което вече 10 години е премиер, ни излага всички.българи. А уж партията му е Граждани за европейско развитие на България. Време е да се маха заедно с всички Менди, Горанов и и.прочие.Нсли миналата година през юли щяхме да сме в чакалнята.Това е прости хора да управляват една държава.
19.02.2020 08:16 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати