Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Шефът на „Кинтекс”: Давам Корнелия Нинова на съд

Политика

Шефът на „Кинтекс”: Давам Корнелия Нинова на съд

Шефът на Кинтекс: Давам Корнелия Нинова на съд - Tribune.bg
Снимка:

„Завеждам дело срещу министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова за поредните неистини, изречени по мой адрес, в които замесва „Кинтекс“ ЕАД”. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Александър Михайлов.

Поводът за реакцията му са думите на вицепремиера Нинова пред медии днес, че е поискала освобождаването му, защото „докато е директор на „Кинтекс“, участва в други фирми с предмет на дейност търговия на оръжие и е прехвърлил договори към тях“.

„Докато до този момент министър Корнелия Нинова правеше само внушения, сега вече казва откровени неистини и това ще стане ясно в съда. Тъй като всяко дело отнема време, а за мен е важно да се разбере цялата истина, ще дам всички факти още сега“, посочва Александър Михайлов в официално изявление до медиите.

По думите му при назначаването си той притежава две фирми, регистрирани в търговския регистър.

Припомняме, че вицепремиерът и изпълнителният директор на ДКК Смиляна Нитова изненадващо посетиха държавната компания „Кинтекс“ ЕАД вчера.

Нинова изнедаващо в Кинтекс: Ръководството я увери, че не работи по договори за Украйна и Русия

Кинтекс: Нинова отчаяно опитва да спре говоренето за възможни доставки на оръжие за Украйна

На 18 април пък Нинова съобщи, че уволнява ръководството на дружеството заради „заключения на Инспектората на министерството за редица нарушения и конфликт на интереси на изпълнителния директор“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети