Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Щабът на Здравко Димитров: Фалшивите изследвания на Славчо Атанасов и червените социолози са признак на страх

Политика

Щабът на Здравко Димитров: Фалшивите изследвания на Славчо Атанасов и червените социолози са признак на страх

Снимка:

Според Алфа Рисърч Здравко Димитров има подкрепата на 27.20% от избирателите, а Славчо Атанасов на 23.50%

Преди всеки местни избори в Пловдив Славчо Атанасов, с помощта на близката до БСП социологическа агенция ББСС Галъп, тиражира откровени манипулации, представени като социологически изследвания. Това се посочва в съобщение до медиите от Мирослав Беляшки, говорител на изборния щаб на кандидата на ГЕРБ за кмет на града под тепетата Здравко Димитров.

Истинската електорална картина в Пловдив показва, че Здравко Димитров има подкрепата на 27.20% от избирателите, а Славчо Атанасов на 23.50%. Това става ясно от проучване на агенция Алфа Рисърч, което екипът на Здравко Димитров е възложил. От там посочват, че целта на проучването е било да се види в детайли какво е важно за пловдивчани.

Изследването е проведено в периода 13-и – 19-и септември и е представително за пълнолетното население на Пловдив. Направени са 811 ефективни интервюта. Методологията е „Количествено проучване”. Методът е „Стратифицирана извадка с квота по признаците пол, възраст, образование и район на Пловдив”. Методът на набиране на информация е “Пряко стандартизирано интервю лице-в-лице по домовете на респондентите”.

„Ние винаги сме били уверени в преднината и подкрепата на пловдивчани за Здравко Димитров. Затова направихме истинско социологическо изследване, което да ни помогне да разберем по-добре нуждите на съгражданите ни, а не фалшификат, който размахваме по медиите.

Здравко Димитров винаги е залагал на честната игра и ние като екип никога не сме си помисляли да обявяваме преднината му и да използваме социолозите, за да влияем на общественото мнение. Социологията е наука, в която няма място за мошеници. Здравко Димитров е сериозен и отговорен политик, който носи желаната от пловдивчани положителна промяна в стила и начина на управление на любимият ни град. Промяната изисква честност. Лъжците и фалшификаторите не трябва да остават безнаказани, а пловдивчани имат право да знаят истината.

Истинската електорална картина в Пловдив, измерена от истинска социологическа агенция, показва, че г-н Здравко Димитров има преднина от 3.7% спрямо Славчо Атанасов. Ние си служим с истината и знаем, че настоящите местни избори в Пловдив ще бъдат оспорвани“, посочват от щаба на Димитров.

„Опонентът на Здравко Димитров очевидно не издържа на напрежението въпреки, че изборната кампания все още не е започнала. Това показва, че е негоден да бъде кмет на Пловдив. Изказваме съжаление към факта, че единственият политически аргумент на г-н Атанасов е опитът му да излъже пловдивчани, чрез манипулативната псевдо-социология на близките до БСП социолози. Пловдив е град на свободни хора, които могат сами да избират. По изрично искане на Здравко Димитров, от уважение към останалите кандидати за кмет на Пловдив, с изключение на Славчо Атанасов, няма да показваме процента на  подкрепа, който регистрира социологическото ни изследване към тях. Кандидатът на БСП г-н Николай Радев и г-жа Дани Каназирева имат сериозен електорален потенциал. Знаем също, че “Демократична България”, които последно обявиха кандидата си за кмет също имат обществена подкрепа. Честната игра изисква да отговорим на опитите за манипулация, изфабрикувани от г-н Славчо Атанасов и червените социолози, без да се опитваме да влияем на избора на пловдивчани и без да се месим в изборните кампании на другите кандидати“, се казва още в съобщението.         

Фалшификатите и опитът да бъдат излъгани пловдивчани няма да променят нагласите им. Не ги промениха и през 2011 г., три години след като г-н Славчо Атанасов предаде избирателите и влезе в коалиция с БСП. Фалшивите социологически изследвания не помогнаха на г-н Атанасов и през 2015 г. Днес е третият му неуспешен опит да повлияе на пловдивчани с фалшива социология.

„Преди 4 години, през 2015 г., “изследване” на Галъп, публикувано на Интернет адрес https://www.gallup-international.bg/33850/local-survey-in-plovdiv/, което бе гръмко обявено от екипа на Славчо Атанасов на 25-октомври 2015 г., 5 дни преди местните избори съобщи:“23% казват, че биха гласували за кандидата на ГЕРБ Иван Тотев, а 21% – за Славчо Атанасов. В евентуален балотаж между Иван Тотев и Славчо Атанасов предимство има Атанасов с резултат 33% срещу 27%, като при „твърдите“ гласоподаватели дяловете изглеждат като около 40% срещу 35%.”. Истинските резултати на първия тур на кметските избори от 2015 г. показаха  резултат от 39.55% за кандидата на ГЕРБ срещу 21.12% за Славчо Атанасов. Прогнозата на червените социолози от Галъп за кандидата се различава с цели 16% в ущърб на кандидата на ГЕРБ. Въпреки дадената му от Галъп убедителна преднина от 5% за втория тур, Славчо Атанасов загуби кметските избори през 2015 г.“, припомнят от щаба.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още