Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сиди предизвиква на дебат депутат от РСМ: Да сложим на масата историческите карти!

Политика

Сиди предизвиква на дебат депутат от РСМ: Да сложим на масата историческите карти!

Сиди предизвиква на дебат депутат от РСМ: Да сложим на масата историческите карти! - Tribune.bg
Снимка:

„Г-да политичари в Скопие, колкото повече бягате от корените си, толкова повече се отдалечавате от Брюксел!”, пише съпредседателят на ВМРО

Александър Сиди предизвика на дебат Рашела Мизрахи от ВМРО-ДПМНЕ. „Г-да политичари в Скопие, колкото повече бягате от корените си, толкова повече се отдалечавате от Брюксел!”, пише на страницата си съпредседателят на ВМРО-БНД

„Днес прочетох бурната реакция на моята колежка от Северна Македония, народен представител, Рашела Мизрахи по повод откриването на Културния център „Иван Михайлов“ в Битоля. Прочетох низ от лъжи и манипулации, как Иван Михайлов бил фашист, българите били фашисти, прочетох множество квалификации и открит език на омразата,започва обръщението си българският политик, който е от еврейски произход.

В него напомня на госпожата, че и двамата са политици, и двамата са от партии, носещи името ВМРО, ръководена от Иван Михайлов, и двамата са с еврейски корени. А заслугата на Организацията е исторически безспорна за спасяването на българските евреи”. Сиди подчертава, че именно поради това той не приема лъжите и манипулациите по темата и счита за най-честно и достойно двамата с неговата колега от скопския парламент да направят публичен дебат в Скопие по темата.

„Да поговорим искрено пред хората с факти и аргументи, а не с лъжи и манипулации за това кои са фашисти, кои са комунисти и какво е ВМРО. Хайде, г-жо Мизрахи, да запознаем македонската публика с истината, защото знаете старата българска поговорка: „На лъжата краката са къси“. Ако не разбирате български поговорки, то да Ви кажа една еврейска „Полуистината е пълна лъжа.“, казва още във видеообръщението си във Фейсбук съпредседателят на ВМРО- БНД.

Това предизвикателство идва в момент, в който министър-председателят на РС Македония Димитър Ковачевски пък направи агресивно обръщение, в което обяви посещението на българската делегация в Битоля на 16 април като „провокация“ и обвини българската страна в подстрекаване на език на омразата от другата страна на границата.

Ние от ВМРО категорично не приемаме подобни изказвания и то от страна на вишестоящи политици в Скопие. За нас това е поредната обида и демонстрация на неуважение към институциите в България.

И не, г-да политичари, няма да спрем да се връщаме към миналото. Това не е просто минало, а това е нашата история, платена с кръвта на дедите ни! И колкото и да се опитвате да изкарате Иван Михайлов и всички нас, вашите исторически предци и сънародници фашисти, колкото повече бягате от корените си, толкова повече се отдалечавате от Брюксел.

Картонените кули, които изграждате пред събратята ни от другата страна на границата, вече се рушат”, пише Сиди. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати