Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Силният отбор на ГЕРБ/СДС-Варна стартира за изборите начело с Митов и Кралев

Политика

Силният отбор на ГЕРБ/СДС-Варна стартира за изборите начело с Митов и Кралев

„Убедително ще спечелим доверието на нашите съграждани за стабилна Варна със съживяване на проектите, които са важна за региона и морската столица. Това е силният отбор на ГЕРБ/СДС-Варна. Защото измамната „Промяна“ и „Пълен Провал“ със седем месечното си пребиваване във властта ни изправиха пред незапомнени тежки кризи, с които тепърва трябва да се справяме“. Това каза кметът на Варна и областен координатор на партията Иван Портних, който регистрира в РИК листата с 30 кандидати за народни представители за предстоящите предсрочни избори на 2 октомври.

„За мен е чест и удоволствие водач на отбора да е Даниел Митов, зам.-председател на ПП ГЕРБ, политик с ясна евроатлантическа ориентация, два пъти министър на външните работи”, каза Портних. Втори след водача е спортният министър от кабинета на Бойко Борисов Красен Кралев, а след него до пето място се нареждат колегите му от 47-то НС Павел Христов, административен секретар на ГЕРБ-Варна, Славена Точева и адвокат Бранимир Балачев.

На шесто място е доц. д-р инж. Медиха Хамза от коалиционния партньор СДС. Следва я морското момиче на ГЕРБ Мария Димитрова, възпитаничка на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”.  Всички общини във Варненска област и райони в града са със свои представители в листата, като познатото лице от коалиционния партньор „Гергьовден” е Ирина Делчева, мениджър.

Във варненската листа на ГЕРБ/СДС преобладават младите хора с висше образование и добра професионална реализация. Иван Портних благодари на проф. д-р Костадин Ангелов, водач в предните три парламентарни избори, за добрата съвместна работа и му пожела успех във Велико Търново.

Даниел Митов

Даниел МитовДаниел Митов

Даниел Митов е завършва „Политология“ в СУ и участва в програмите за обмен „Маршал“ на Marshall Memorial Fund и „Programme des personnalites d’avenir“ на френското външно министерство. През 2010 г. заминава в мисията на Националния демократически институт (НДИ) на САЩ в Ирак. Става постоянен представител на НДИ в Брюксел, работи и в Либия, Конго, Украйна, Йемен, Тунис и др. От 2014 г. до 2017 г. е министър на външните работи.

Красен Кралев

Красен КралевКрасен Кралев

Бизнесмен и политик. Народен представител от ПП „ГЕРБ“ в XLIII, XLIV, XLV, XLVI, XLVII Народно събрание. Министър на младежта и спорта на Република България от 2014 до 2021 г. във Второто и Третото правителство на Бойко Борисов. Роден във Варна, където завършва Първа езикова гимназия и Висшия медицински университет. Специализира Мениджмънт на политически кампании в университета на Южна Каролина, САЩ през 1990 г. Утвърден експерт с 25 години практика в областта на публичните комуникации, с резултати, оценени от професионални форуми в Ню Йорк, Лондон, Кан и София. Един от основателите на Федерацията на Независимите Студентски Дружества през 1990 г. Съосновател на Българското сдружение за честни избори. Консултант на Националния Демократически Институт в САЩ в предизборни мисии в Албания, ЮАР, Йемен, Украйна, Югославия. От 2017 г. до 2021 г. представлява Европейския съюз като член на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция (WADA).

 

Огромен интерес към изложбата на Кралев във Варна, парите от картините отиват за благотворителност

Павел Христов

 

Павел ХристовПавел Христов

Павел Христов е бакалавър по „Информатика” от ВСУ „Черноризец Храбър” и магистър „Управление на международни бизнес проекти”.

Преди политиката, работи като консултант по управление на IT-услуги. Административен секретар е на ПП ГЕРБ-Варна

Сам казва за себе си, че е „временно политик, пълноценен родител и водолаз“.

 Славена Точева

Славена ТочеваСлавена Точева

Славена Точева беше депутат в последните няколко парламента. Тя има специалност „Управление на туризма“ в Стопанска Академия, гр. Свищов. В момента завършва специалност „Финанси“.

Владее английски, испански и руски език и е част от младежката структура на ПП ГЕРБ.

Бранимир Балачев 

Бранимир Балачев Бранимир Балачев

Бранимир Балачев завършва III гимназия в гр. Варна и Юридически факултет на Софийски университет „Климент Охридски”. Член е на Адвокатския съвет при Варненската адвокатска колегия от 1999 г.- 2005 г. Преподава по семейно и наследствено право във ВСУ през периода 1998-2005 год.

Общински съветник е в Община Варна в периода 2003 г. -2007 г.;

Медиха Хамза 

Медиха Хамза Медиха Хамза

Доц. Д-р Медиха Хамза е електроинженер, завършила е ВМЕИ-Варна. От 1993 г. до днес е преподавател и е развивала във времето  научноизследователска дейност в Технически университет-Варна, а в момента – в Медицинския университет-Варна. През 2006 г. придобива образователна и научна степен „доктор“, а от 2012 г. придобива степен – доцент по Електрически мрежи и системи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети