Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Скандал в коалицията: Каримански и Сабрутев си мерят постовете в бюджетна комисия

Политика

Скандал в коалицията: Каримански и Сабрутев си мерят постовете в бюджетна комисия

Скандал в коалицията: Каримански и Сабрутев си мерят постовете в бюджетна комисия - Tribune.bg

Истински скандал се завихри в коалицията. На първа линия са Любомир Каримански от ИТН и Венко Сабрутев от ПП.

Днес трябваше да се проведе комисия по бюджет и финанси, която е извънредна и свикана от председателят Любомир Каримански. Оказва се обаче, че депутатите на Кирил Петков са решили, че не им е толкова интересна и са отишли на други комисии.

Председателят на бюджетна комисия се ядоса и заяви, че не може някой да минава, да се подписва и да не присъства на заседанията. Ябълката на раздора станаха депутати от ПП, които са неглижирали финансовата комисия и свиканото заседание.

Сабрутев се опита да ги извини, че комисията е извънредна и не всеки може да присъства на няколко места. „Вие много добре знаете, като свиквате извънредно заседание, че в това време има и други комисии“, заяви Сабрутев.

Каримански му припомни, че той е председател на комисията и има право да свиква заседанията когато прецени.

„Аз пък съм представител на най-голямата парламентарна група“, скочи Сабрутев.

„Това е поредният път, в който се проваля бюджетна комисия. За последния месец това е третия път и то поради липса на кворум. Ще уведомя затова председателят на Народното събрание“, заяви Каримански, който беше видимо ядосан.

Сабрутев опита да възрази, но председателят го предупреди, че той дава думата и прикани колегата си от ПП да прочете правилника. „Аз свиквам заседанията, ясно ли е. Комисиите се бламират, имаше два такива случая“, заяви Каримански и разпусна проваленото заседание.

Припомняме, че покрай сагата за БНБ и неизбирането на Любомир Каримански за гуверньор стана ясно, че именно Венко Сабрутев е бил пращан, за да предлага постове в Световната банка на депутатът от ИТН, за да се откаже от надпреварата.  

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати