Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Скандал в НС: Депутати от ИТН, БСП и „Възраждане“ окупираха трибуната

Политика

Скандал в НС: Депутати от ИТН, БСП и „Възраждане“ окупираха трибуната

Скандал в парламента, след като мнозинството оказа да разгледа искането на опозицията, което трябваше да накара правителството да постанови отсрочка при внасянето на териториалните планове за въглищните централи.

Отказът на залата да разгледа проекторешението предизвика напрежение в пленарна зала. Павела Митова от "Има такъв народ" застана на трибуната и заяви, че няма да мръдне от нея, докато председателстващият Никола Минчев не включи в дневния ред исканото проекторешение. Той отказа като посочи, че вече има проведено гласуване.

Митова остана на трибуната, а до нея застанаха депутати от опозиционните партии от ИТН и БСП. Депутатите от "Възраждане" също подкрепиха колегата си като застанаха прави до местата на стенографите под парламентарната трибуна. Протестът продължи на трибуната като депутатите останаха прави и по време на дадената от председателстващия 10-минутна почивка.

Дори и след почивката депутатите останаха на парламентарната трибуна с настояване точката да влезе за разглеждане в този момент. Председателстващата Народното събрание Росица Кирилова подложи точката за гласуване и прикани протестиращите депутати да заемат мястото си, но те не го сториха. При гласуването стана ясно, че няма кворем в пленарна зала и заседанието беше прекратено. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети