Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Слави Трифонов отново учредява партия, отново без медии

Политика

Слави Трифонов отново учредява партия, отново без медии

Слави Трифонов отново учредява партия, отново без медии - Tribune.bg
Снимка:

Новото име е „Има такъв народ“, логото също е ново

Слави Трифонов учредява партията си с новото име „Има такъв народ“. Събитието отново е закрито за медиите, съобщава БНР.

Това е втори опит на Трифонов да постави начало на своя политически проект след провала на регистрацията на партия „Няма такава държава“.

„Политическите партии не могат да използват в своите символи герба или знамето на Република България“, пишеше в мотивите на магистратите ВКС, които отказаха регистрацията на Трифонов.
Новото лого на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ представлява стилизиран восъчен печат с името на партията на син фон.

Учредителното събрание на партията с новото име „Има такъв народ“ се провежда в София и на него присъстват необходимият минимум от 500 делегати.

Учредителната декларация преповтаря декларацията на партия „Няма такава държава“, потвърди за "Хоризонт" заместник-председателят на партията Тошко Йорданов: “Новата партия има промяна в логото както виждате. Това беше адски глупаво, няма никакво значение как се казва“.

Партията на Слави Трифонов се обявява за мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на депутатите наполовина, въвеждане на електронно гласуване и пряк избор на главния прокурор и на омбудсмана.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети