Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Слави Трифонов съжалява, че не направил кабинет, когато победил на изборите

Политика

Слави Трифонов съжалява, че не направил кабинет, когато победил на изборите

Слави Трифонов съжалява, че не направил кабинет, когато победил на изборите - Tribune.bg
Снимка:

За първи път Слави Трифонов отчете политическа грешка в дейността на „Има такъв народ“. Това се случи в поредния епизод от серията интервюта, които той дава на своя съпартиец и колега Тошко Йорданов в ефира на партийната 7/8 TV.

„Трябваше ли да направим коалиционно правителство, когато спечелихме изборите за 46-о народно събрание?“, отчете лидерът на ИТН. На въпрос с кого той отговаря: С който там беше на тезгяха. Мая Манолова, ДБ, БСП. Тогава ги нямаше ПеПе-тата, имаше Манолова и Хаджигенов.

На изборите през юли 2021 г. той и партията му бях победители, но с едва 65 народни представители. Тогава Трифонов еднолично предложи кабинет на малцинството и отказа преговори с потенциални партньори за съставяне на коалиционно управление. Не получи подкрепа от никого и парламентът бе разпуснат.

„Коалицията с ПП можеше да съществува, ако не си бяха повярвали за 2-3 месеца и не ни използваха като смокинов лист, за да си прикриват срамотиите“, добави още Трифонов по адрес на кабинета „Петков“, в чието сваляне ИТН взе активно участие.

Самата четворна коалиция обаче според Слави Трифонов била безпринципна заради разнобоя по адрес на Русия в нея. „Каква е тая коалиция, в която едните са путинисти, а другите са АнтиПутин, което е нормално. И въпреки това БСП и ДБ продължават да са си партньори, да са куку и пипи, да се обичат, да си правят секс, а пък „Продължаваме промяната“ им светят“, разсъждава Трифонов.

Той обаче не съжалявал, че приел да сътрудничи с партията на Кирил Петков, защото „Те бяха правилният образ. Много ми стана приятно, когато Кирил Петков отиде в ЕС и започна да говори на английски. Имайки предвид, че досега Бойко Борисов беше на „конграчулейшън“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати