Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След 14 години: Край на депутатската кариера на Волен Сидеров

Политика

След 14 години: Край на депутатската кариера на Волен Сидеров

След 14 години: Край на депутатската кариера на Волен Сидеров - Tribune.bg
Снимка:

Той ще стане общински съветник

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров вече не е депутат в 44-ото НС. Парламентът днес гласува неговата оставка като депутат.

Гласуваха 166 народни представители, „за” бяха 149 депутати, против 9, въздържали се 8.

Сидеров подаде оставка непосредствено преди местните избори – на 24 октомври. Тогава той заяви, че така постъпва по-честно с избирателите си. Освен за кандидат-кмет, Сидеров водеше и листата на „Атака“ за София.

Според данните от вота „Атака“ получава два мандата. Така след като бъде освободен от депутатското място, Сидеров обяви, че ще стане общински съветник.

Лидерът на „Атака“ напусна ядосан залата на парламента, защото не му дадоха думата при напускане на законодателния орган.

„Българският парламент не даде думата на депутат, който напуска по собствена воля. Това е безпрецедентен случай. Обикновено депутатите, които напускат, липсват от зала“, изтъкна Сидеров.

Той посочи, че именно такъв е случаят с колежката му Лиляна Павлова.

„Жалки и много безпомощни са опитите на ръководството на парламента да не ми даде думата“, възмути се Волен Сидеров. Той напомни, че си тръгва от Народното събрание, „за да бъде честен с избирателите си“, а колегата му от ВМРО Ангел Джамбазки нямал чест и измамил избирателите.

„Аз постъпвам точно обратно“, уверен е националистът.

Освен морални, Сидеров допълни, че има и чисто политически причини да се оттегли от работата на законодателния орган.

„Този парламент започва да прилича все повече на антибългарски“, коментира Сидеров и поясни, че има предвид покупката на американските изтребители. Според него поведението на България било „васално“, а ВМРО били инструментът на поръчката за сделката.

„Други са поръчителите, а ГЕРБ са съучастник в тази сделка“, обобщи ситуацията атакистът.

„Българският парламент започва да се плъзга по наклонената плоскост“, категоричен е Волен Сидеров. Той очаква законодателният орган да гласува разполагането на ракетни установки у нас срещу Русия. Затова лидерът на „Атака“ се радвал, че физически няма да присъства в НС при този акт.

„Това вече е национално предателство“, уточни лидерът на националистите.

По повод изборите Волен Сидеров се похвали, че въпреки медийното затъмнение на неговата партия, той е запазил две места в местния парламент в София. Той заяви, че ще стане общински съветник, за да разкрие далаверите в Столичния общински съвет /СОС/.

„Обещавам интересни сюжети в СОС. Ще намеря начин как да стигна до хората“, заяви Сидеров.

Той ще си търси правата в съда и заради това, че са го спрели на входа на „Арена Армеец“ в изборната нощ. Сидеров обяви, че ще заведе дела срещу министър Младен Маринов, срещу силовия вицепремиер Красимир Каракачанов и председателката на Общинската избирателна комисия в София.

„Това е поредната полицейщина срещу мен“, възмутен е лидерът на „Атака“. Волен Сидеров отказа да отговори на въпроса дали остава коалиционен партньор на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати