Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След популизъм на Нинова от трибуната на НС: Удължиха ваканцията до 6 ноември

Политика

След популизъм на Нинова от трибуната на НС: Удължиха ваканцията до 6 ноември

След популизъм на Нинова от трибуната на НС: Удължиха ваканцията до 6 ноември - Tribune.bg
Снимка:

Дариткова: Парламентарната трибуна не трябва да се ползва за предизборна агитация

След 1 час работа в сряда – народните представители удължиха ваканцията си заради предстоящите балотажи за местна власт. „За“ решението да не се събират до 6 ноември гласуваха 134 депутати, „против“ бяха 8, „въздържали се“ – четирима.

Въпреки малкото време в парламента и поредицата задачи пред народните представители, лидерката на БСП Корнелия Нинова успя да намери „пролука“, да излезе на трибуната и да го удари на предизборен популизъм

„Властта беше внушаваща и използваща страховете на хората. Властта беше употребена да плаши хората. Цялата държавна и общинска администрации, под страх и под списък, гласува за властта. Ромските махали под строи гласуваха за властта. Жлъч, омраза и насъскване на българския народ. Управляващите опорочиха и тези избори“, изкрещя Нинова пред камерите.

Председателят на групата на ГЕРБ в парламента Даниела Дариткова предупреди, че не така трябва да се употребява най-високата трибуна в държавата.

„Парламентарната трибуна не трябва да се ползва за предизборна агитация и затова подкрепям решението НС да не работи в следващите два дни. След изборите ще търсим сериозно конструктивно обсъждане на Изборния кодекс с цел да избегнем негативните прояви по време на изборите. Ще търсим решения да направим процедурата максимално прозрачна. Гражданите да участват в изборите. Надявам се изборите да приключат успешно за всички, които искат местната власт да работи в интерес на хората“, каза още Дариткова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати