Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Групата на БСП се разцепи: Шестима напускат ПГ, някои - и партията

Политика

Групата на БСП се разцепи: Шестима напускат ПГ, някои - и партията

Групата на БСП се разцепи: Шестима напускат ПГ, някои - и партията - Tribune.bg
Снимка:

Вътрешната опозиция напуска лидерката Корнелия Нинова

Разцепление в групата на БСП. Шестима депутати напускат Корнелия Нинова - Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов.

Още следобед слух за разцепване на парламентарната група на БСП се появи, след като журналисти бяха информирани за извънредна пресконференция без уточнение кой и за какво ще говори пред тях.

Янков и Жаблянов бяха конкуренти на Корнелия Нинова на 50-тия конгрес на партията за лидерския пост в БСП, но взеха съответно 1118 и 759 гласа. И двамата не спечелиха място в Националния съвет на БСП.

„Ниската резултатност на алтернативните опозиционни политики през изминалия 4-годишен период се прикриваше зад имитации на активности, сред които "Визия за България", посочи Красимир Янков. Той допълни, че „активността“ на лидерката Корнелия Нинова се е поддържала от сайтове и партийната телевизия.

„Партията намаля с 30 на сто“, възмути се Янков и допълни, че в тази среда съучастието му е нелогично.

„След нас ще останат неполучения отчет за финансовото състояние на партията и многобройните жалби срещу противоуставните правила за избора на лидер и членове на ръководството. Затова единствено логично е оттеглянето ни от ПГ на БСП и прекратяването на членството ни в БСП“, изтъкна Красимир Янков и допълни, че с Валери Жаблянов остават социалисти.

От своя страна Валери Жаблянов поясни, че не напуска редовете на БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

ха ха ха... Изсмял се графът на развален испански...
29.09.2020 17:02 / Отговор
Отдавна казвам, Че на тези помяри им плаща Дон Боресоне. Ако са мъже с топки, защо не напуснат парламента, както Джема Грозданова. Избирателите да ги отзовем, и на техно място да идват други. Двамата Янков и жабата защо се кандидатираха за поста, хай сектир от мръсници в тази България. Като не са те избирали, търси си друга партия.
29.09.2020 17:30 / Отговор
Емо Добре, че на Дон Трифонове му плаща дон путинове, иначе щеше да си наляга тв седемонове/осемнове!
29.09.2020 18:35
кесо Да се надяваме, че това е само едно добро начало!
Все пак кака ви Курни доказа, че ще оправдае оказаното й доверие. Очакваме продължение.
29.09.2020 17:38 / Отговор
Заглавието ви е пълна тъпотия. Напуска лидерката? Що за простотия? Напускат парламентарната група, но трябва да напуснат парламента. Играят си На не се сърди човече. Веднага трябва да ги изключат от партията.
30.09.2020 08:16 / Отговор
Български офицер И едните и другите начело с Курвелия са " за " Ловните роти " да им отрежат главите като в ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ.....! Червени боклуци.....!!! Само трепане " до крак " !!!
30.09.2020 20:42 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети