Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Смилов: Очаква се след срещата Борисов-Тръмп двете страни да излязат със значими послания

Политика

Смилов: Очаква се след срещата Борисов-Тръмп двете страни да излязат със значими послания

Смилов: Очаква се след срещата Борисов-Тръмп двете страни да излязат със значими послания - Tribune.bg
Снимка:

От българската стана най-важните послания ще бъдат по отношение на енергийната диверсификация, смята политологът

„Ако визитата на българския премиер Бойко Борисов във Вашингтон завърши с увеличаване на инвестициите на САЩ у нас, това би било успех за страната ни.“ Това каза пред Радио „Фокус“ политологът и преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ доц. Даниел Смилов.

Той отбеляза, че интересът към срещата Борисов – Тръмп е оправдан, тъй като се очаква и двете страни да излязат със значими послания. От американска страна е важно да се чуе и препотвърди ангажиментът на САЩ в тяхното стратегическо партньорство със страните от НАТО, което ще бъде важно не само за България, но и за НАТО и ЕС, обясни доц. Смилов.

„От българската стана най-важните послания ще бъдат по отношение на енергийната диверсификация, какво ще планира правителството по отношение на големи проекти като АЕЦ „Белене“. В последно време има индикации, че САЩ ще изпратят експерти за този проект“, допълни политологът.

Американската страна има интерес техни фирми да участват, особено в крупни проекти, за които България дава финансирането, каза още доц. Даниел Смилов. Българският интерес обаче е по-скоро в поканата на американски инвеститори, които да развиват бизнес у нас и визитата ще бъде успешна, ако насърчи такъв тип инвестиции, добави той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети