Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. В историята – Борисов е първият ни премиер, който два пъти ходи в Белия дом

Политика

В историята – Борисов е първият ни премиер, който два пъти ходи в Белия дом

В историята – Борисов е първият ни премиер, който два пъти ходи в Белия дом - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Бойко Борисов лети за САЩ, където ще се срещне с американския президент Доналд Тръмп. Това не е ново предизвикателство за министър-председателя, който вече е провеждал среща в Овалния кабинет през 2012 г., когато стопанин на Белия дом беше Барак Обама.

Тогава двамата проведоха важни разговори в приятелски тон, а за изненада да присъстващите журналисти срещата се проточи доста повече от планираното. Подобно нарушаване на протокола не е типично за американската администрация.

Втората среща с действащ американски президент във Вашингтон ще бъде историческа за българския премиер, тъй като никой преди него не е бил удостояван с повторна покана.

Срещата Борисов-Тръмп е планирана за 25 ноември. В рамките на разговора им в Белия дом, премиерът Борисов и президентът Тръмп ще обсъдят стратегическото партньорство между двете страни и развитието на двустранното сътрудничество, отбелязвайки силните и трайни отношения, които съществуват между България и САЩ, гласи официалната програма, разпространена от правителствената информационна служба.

Акцент ще бъде поставен върху начините за засилване на общите за двете страни интереси в областта на  сигурността в контекста на северноатлантическото партньорство, върху енергийната диверсификация, както и върху други актуални теми.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати