Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Собственикът на къщата в Барселона: Испания провери парите ми още когато купувах

Политика

Собственикът на къщата в Барселона: Испания провери парите ми още когато купувах

Снимка:

В самия имот не живее никой и то от доста време, обяви Александър Чаушев

Бизнесменът Александър Чаушев отново коментира собствеността на своя имот в Барселона, приписван на премиера Бойко Борисов.  коментира горещата тема в разговор репортер на ПИК.

„Преди две години обясних всичко по този въпрос. Това, което днес прочетох, понеже знам испански, е толкова нескопосано, че не знам как да го коментирам. Там пише едни напълно несвързани неща. Информацията преди беше много по-подредена. Отдалечава се съвсем от реалността. Навързани са някакви истории за „Лукойл“, някакви невероятни глупости. От 16 години не работя в „Лукойл“ и е невероятно да се смесват подобни неща. Няма нищо общо с реалността“, заявява Чаушев пред ПИК.

Той категорично отказва да коментира организацията „Боец“, подала сигналите в Испания.

„Не ги знам и нямам представа с какво се занимават тези хора, не мога да ги коментирам. Но основното е друго. Още когато съм закупил имота през 2013 г., аз съм минал проверка за произход на парите. Първото нещо, което тогава направих, е да последвам закона и информирах испанските власти, които се занимават с финансов контрол и пране на пари. Поисках такъв контрол още преди самата сделка - през март 2013 г. Чак след това, когато банката също потвърди парите и произхода им, продължих със сделката“, категоричен е той.

Такава проверка е правена и от чужда банка у нас, откъдето са били преведени парите.

„Както у нас, така и в целия Европейски съюз това е стандартна процедура при по-големи суми и няма как да се направи сделка без тази проверка. Това се знае от всички. Така, че няма какво да го пишат някакви „бойци“, или някакви други паравоенни формирования - това е задължителна процедура, която е направена и при тази сделка“, подчерта бизнесменът.

Чаушев споделя, че е озадачен, че никой не го е търсил с въпроси.

„Не съм уведомен нито аз, нито адвокатите, при които там съм си оставил координатите и ме представляват. Никой не ме е търсил и няма за какво, тъй като по отношение на средствата за покупката на къщата всичко отдавна е ясно и е проверено. Тук виждам, че се смесват някакви невероятни други теми, с които не съм запознат - нито с магазини, нито с кипърски фирми. Но двете неща нямат нищо общо“, казва той.

В самия имот не живее никой и то от доста време, твърди Чаушев.

„Навързват се някакви теми, вероятно с конкретна цел. Те си знаят, но аз знам, че съм закупил един имот в Барселона с пари, които са проверени и от испанските финансови служби, както и тук от банката, която ги е превела. Банките се страхуват най-много и проверяват това, дори и без да се пише от бойци, командири или други подобни. Банките носят риск също и си проверяват парите, а след това същото е направено и от властите в Испания. Българите с имот само в Барселона са хиляди. Дори в същия квартал има около моя къща и аз познавам няколко човека. А в цяла Испания са над 10 000 българите с къщи. А пък Барселона в последните години не е никак атрактивно място след всички движения и демонстрации за отделяне. Вероятно отговорът е, че това продава - на вас вдигат ли ви се посещенията от такива новини?“, пита реторично той.  


Коментари (4)

Ния Абе Испания няма да говори по въпроса с имота на Тиквата тоест имотите, защото не е един, ако няма доказателства. Батман на балканите го наричат. Новината излезе и тръгна първо от Испания. И Тиквеник е замесен и с други хора като хора на високи постове от Балкански страни. Какво се прави и тая свиня на луд. Испания няма да си позволи да хули, ако няма доказателства и тук той няма да има шанса да се измъкне.
21.02.2020 22:20 / Отговор
коментар Ха тя ТИКВАТА знайш ли, че ама изобщо не и пука ни за партията и Бкп, нито пък за България!На ТИКВАТА единствено и пука да си живурка в Пес-овете, и в къщата си на Женевското езеро от 100'000 евро, и да я правят ако може всеки ден водач на Пес-овете!
22.02.2020 17:02
Ния Този ми прилича на един измамник
21.02.2020 22:22 / Отговор
Егати паурЪ А на мен - на дрЪт, мазен циганин.
23.02.2020 00:42

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив