Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. София под блокада: затворени са възлови кръстовища, готвят се провокации по тъмно (СНИМКИ)

Политика

София под блокада: затворени са възлови кръстовища, готвят се провокации по тъмно (СНИМКИ)

София е под блокада заради няколко малобройни групи протестиращи. Затворен е Орлов мост и части от Цариградско шосе, Софийският университет, района около НДК и централните части на София.

На жълтите павета е организирана по-масова демонстрация, като част от протестиращите обявиха, че остават на палатков лагер и в следващите дни.

Блокадите започнаха още от 13 часа с блокада на кръстовището на бул. „България“ и бул. „И.Е. Гешов“. Това е мястото, през което минават голяма част от маршрутите за най-големите болници в София – Пирогов и ВМА.

Указания до част от протестиращите да се търси провокация и сблъсък с полицията на протеста довечера са били засечени от МВР, съобщава „24 часа“.

Указания са спуснати до протестиращи: да се накара полицията да се бие довечера

В протеста трябва да бъдат вкарани радикални групи като препоръката е да им се осигурят стъклени бутилки, които да хвърлят по полицаите. Целта е да се стигне до сблъсъци и след това да се провокира разгаряне на протеста и актове на гражданско неподчинение.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети протест, блокада

Коментари (2)

Смешно Всички се събират в ареста,толкова са много!
29.07.2020 20:14 / Отговор
Танас „Протестиращите“ си мечтаят да ги вкарат в ареста, за могат (по-късно) да се самопредставят като малтретирани и да получат повече кинти от Божков...
..., но полицаите едва ли са толкова тъпи, като във вицовете за тях ...
29.07.2020 22:24

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети