Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „Епицентър“: „Отровното трио“ се гласи да прави партия от протестите с лидер Хаджигенов

Мрежата

„Епицентър“: „Отровното трио“ се гласи да прави партия от протестите с лидер Хаджигенов

Снимка:

Протестът, който в началото събра цялата палитра на критиците на Борисов, вече е фрагментиран

Източник: Епицентър.бг

„Алчност и егоцентризъм обсебиха протеста“, казва един от студентите, който е от първия ден по площадите и улиците на София и вече е разбрал как на гърба на недоволните граждани организаторите започват да градят политическата си кариера.

Нито една партия не се е отзовала на поканата на „Отровното трио“ да участва в тазвечерната проява пред МС , обявен от тях като общонационален протест срещу „управляващата мафия“, а всъщност се е пърформанс под надслова „Веселото село“.

Срещу тримата, обявили се за координатори на протеста - пиара Арман Бабикян, адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков, има нарастващо недоволство от действията им, които радикализират протестните прояви - блокиране на кръстовища, гражданско неподчинение.

Призивът на Хаджигенов за „тотално блокиране на всички дейности в НС, Съдебните палати в цялата страна, магистрали, пътища, кръстовища, гари, летища, мостове и всяка публична сграда и или дейност“, не се споделя от интелигентните недоволни от управлението на страната.

Едно е да се блокира държавата през 1997-а, друго е през 2020-а, казват политически анализатори. Сега е „смърт“ да спре държавата да работи в условията на икономическа криза и пандемия, обясняват икономисти.

От признанията на „Отровното трио“ става ясно, че целта им ще е решаване на въпросите не по демократичен път. Ескалацията трябва да доведе до бързи оставки, служебен кабинет и избори още през есента.

Между тримата обаче вече има разнобой. Велислав Минеков е изолиран, а Хаджигенов и Бабикян са фокусирали действията си към това как протестът да прерасне в политическа партия. За тези намерения съобщи още на 06.07 2020 дубайският беглец Васил Божков, който даже даде предложение за името на новата формация – „Българското лято“, обявявайки я за „спасение на родината“.

На и по името има разнобой - някои са на мнение, че новата партия трябва да носи наименованието „Национален протест „Съпротива“.

За неин лидер се гласи адвокат Николай Хаджигенов, а Арман Бабикян се е заел с организационните въпроси. Двамата вече се виждат като бъдещи депутати и дори не на шега вече раздавали постове.

Източници от протеста твърдят, че мощната озвучителната техника, качена на един камион, с която се огласят проповедите на „Отровното трио“, струва 5 000 лева на ден и те идват от „далечен благодетел“.

Една част се обособява около Мая Манолова, Татяна Дончева и Румен Петков, които са амбицирани да привлекат лявоцентристките опоненти на ГЕРБ и Борисов. Друга част е дружинката на Христо Иванов и „Да, България“, около която правят опити да се присламчат членове на ДСБ, начело с Атанас Атанасов.

Според Димитър Ганев, самият Васил Божков е заинтересован на успеха на протеста - той има влияние върху малки групи, които в първите дни са търсели провокации.

Не случайно днес след обяд, няколко часа преди обявения начален час на „националния протест“ Васил Божков направи призив от Дубай „протест до край“, до свалянето на властта.

„Правителството ще падне“, каза тази вечер адв. Хаджигенов и обяви, че блокадите на кръстовищата в столицата ще продължат цяла нощ и през следващите дни. А опънатите пред Министерски съвет палатки няма да бъдат прибирани, докато не се изпълнят основните искания на протестиращите - оставка на правителството и на главния прокурор.  


Коментари (2)

кесо Абе то харно ама Черепа от Дубай ли ще им внася електорат, щот този "артикул" стана много кът напоследък у нас и не стига всички "желаещи". Тук и таварищ Путин не може да им помогне, щот нещо напоследък и той го закъсва "завалията". Мъка, "отровна" мъка.
29.07.2020 19:55 / Отговор
Джедай Тотю Хаджигенов ли ще им става лидер? Супер! Той много разбира от политика, горе-долу толкова, колкото и прасе от духова музика! То една партия ще направи, па едни програми ще измисли, па какви организации по места в страната ще направи – ум да ти зайде! Давай, Хаджигенов, прави партия, Баце даже може и да почерпи за тая услуга без ръце, дето ще му я направиш!
29.07.2020 21:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още