Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станишев: Този цирк беше абсолютно ненужен за БСП, изтощаващ и отслабващ

Политика

Станишев: Този цирк беше абсолютно ненужен за БСП, изтощаващ и отслабващ

Станишев: Този цирк беше абсолютно ненужен за БСП, изтощаващ и отслабващ - Tribune.bg
Снимка:

„2019 г. беше за БСП година на пропуснати възможности. Никой не може да ме убеди, че през 2019 г. европейските избори не можеха да бъдат спечелени, ако не бяха направени тежки политически грешки, като се започне от вътрешната разправия, като се мине през начина на водене на кампания, а на ГЕРБ им се случи всичко, което можеше да им се случи – „апартаментгейт“, отстраняване на Цветанов, втората личност в партията, какво ли не. И социолозите ни даваха всички шансове да спечелим, но не бяха спечелени“. Това е заявил Сергей Станишев пред Илиана Беновска.

Според него на тази конкретна кампания от миналата пролет ѝ е липсвала европейска тематика.

„Аз съм казал всичко, което е необходимо според мен. И съм казал кой носи отговорност за това. Имаше между другото едни заявления преди европейските избори от членове на ръководството, те казваха как ще подадем оставки. Забравиха за това. Оставка като се подава се подава. Ако смяташ, че си направил всичко възможно – подаваш! Аз съм правил и така, но този цирк, който се разигра, беше абсолютно ненужен за БСП, изтощаващ и отслабващ партията. Но аз виждам, че има една тенденция всяка критичност да бъде представяна като враждебна към партията“, коментира президентът на ПЕС.

Той подчертава, че никога не критикува, за иска оставки на всяка цена.

„Това, което ме притеснява, е, че се повтарят едни и същи грешки. Когато след всички неспечелени избори замиташ проблемите с мотива – да, ама взехме повече, отколкото през 2015 г. по времето на Михаил Миков на местните избори – това не е достатъчно основание, това е несериозно. И тогава си обречен да повтаряш грешките. И по повод Борисов и европейската тематика ще Ви кажа как се използват и се манипулират нещата, един конкретен пример. Знаете, един от упреците към мен, освен, че подкрепям Истанбулската конвенция, е това, че съм казал, че Бойко Борисов е държавник. И това е голям, тежък упрек. Но чакайте да видим какво точно съм казал. Когато бях предложен от Европейския съвет от премиерите за председател на ЕП, българският премиер г-н Борисов ме подкрепи и аз казах, че неговото поведение в този случай е държавническо. За разлика от това какво направи например с Ирина Бокова. И това съм го казвал също публично. Е, сравнете това, което съм казал и това, което ми се вменява“, призова европолитикът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

колос ⁉️ Всяка една от игрите с с надпис "Джакпот" може да те довете до забележителната печалба!
УСПЕХ!
https://bit.ly/2kMRwkq
21.01.2020 21:05 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети