Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стоянов за плащанията в Дубай: Случайност или подготвяна предварително схема?

Политика

Стоянов за плащанията в Дубай: Случайност или подготвяна предварително схема?

Стоянов за плащанията в Дубай: Случайност или подготвяна предварително схема? - Tribune.bg
Снимка:

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов отговори на Корнелия Нинова за плащанията от „Кинтекс“ към офшорна фирма в Дубай. Той пусна своята позиция с публикация в социалната мрежа Фейсбук.

Ето и целия пост на Стоянов:

„Пред българската икономика има редица предизвикателства, които са наша първостепенна грижа. Важно е обаче и обществото да има истината за нещата, които заварваме в институцията. Затова днес ще си позволя да отговоря на предходния министър на икономиката и индустрията, която публично се е похвалила, че плащанията от „Кинтекс“ към офшорна фирма в Дубай, са направени след края на мандата ѝ.

Припомням – на 2 август аз поемам управлението на Министерството на икономиката и индустрията. По това време ръководствата на дружествата под шапката на институцията са назначени от предходния министър. В момента, в който формалната смяна на властта  е извършена, все едно по външна команда, се задейства мащабна схема:

На 1 юли ДКК сключват договор с адвокатско дружество за по 3 хил. лв. на месец без опция за прекратяване без обезщетение. На 4 август „Кинтекс“ сключват абонаментен договор със същото адвокатско дружество за по 6 хил. лв. на месец. По-рано към този списък е прикачено и „Ел Би Булагрикум“.

На 7 юли изпълнителният директор на ДКК си определя сама обезщетение от 6 заплати, ако бъде освободена.

На 2 август ВМЗ възлага на външен изпълнител сертифициране по ISO за над 100 хил. лв.

На 5 август Кинтекс превеждат около 800 хил. лв. на офшорна фирма в Дубай.

На 8 август, без търг и конкурс, ВМЗ превеждат 3 млн. лв. аванс на строителни фирми. Сключват общо задължение за завода за 6 млн. лв.

Разбира се, повечето от тези неща (формално) са извън мандата на предходния министър. Случайност или подготвяна предварително схема?“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати