Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стратегически център застава зад кандидатурата на Красимир Янков за лидер на БСП

Политика

Стратегически център застава зад кандидатурата на Красимир Янков за лидер на БСП

Стратегически център застава зад кандидатурата на Красимир Янков за лидер на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Партията за няколко години се е свила с 25%, заявява Янков

Стратегически център, в който влизат Георги Пирински, проф. Захари Захариев, проф. Димитър Генчев, Велислава Дърева, Емил Костадинов, застава зад кандидатурата на Красимир Янков за лидер на БСП. Това заяви самият той по bTV радио.

„Аз съм много самокритичен към това, което БСП прави. Трябва много честно и откровено да си кажем за проблемите, които има и в организационно, и в идеологическо направление, но и за това какво се очаква в БСП“, допълни той.

Попитан кои са основните му опоненти, той посочи: “Кирил Добрев и Корнелия Нинова са екип – председател и заместник-председател. Те не могат да си поделят отговорността за състоянието на БСП. Партията за няколко години се е свила с 25%. Отчете се статистически, че партията е в състав от 84 000 члена. Преди няколко години БСП беше 115 000. И това, че не се търси разглеждане  на въпроса защо членовете на БСП се стопяват, а се дава обяснението, че по демографски причини е намален този състав, е много притеснително“.

На въпрос дали приветства активизацията на главния прокурор Иван Гешев, Янков отговори:

„Главният прокурор е много активен и изгражда образ не на държавен обвинител, а на народен обвинител. По начина, по който представя всички действия, които е предприел като главен прокурор се усеща голямо желание да получи висока обществена оценка. Никога не сме имали такъв главен прокурор“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети