Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сътресения в малката коалиция, ВМРО ще сдобрява Волен и Валери

Политика

Сътресения в малката коалиция, ВМРО ще сдобрява Волен и Валери

Сътресения в малката коалиция, ВМРО ще сдобрява Волен и Валери - Tribune.bg
Снимка:

За втори път през последните месеци НФСБ свали доверие от Сидеров и поиска свалянето му като шеф на ПГ

Нови сътресения в патриотичната коалиция. След като председателят на „Атака“ Волен Сидеров спря партийната телевизия преди дни и я замени с надписи на черен екран срещу Валери Симеонов, дойде отговор от НФСБ.

„Интересите на Волен Сидеров са да защитава само интересите на Русия и да работи срещу България – в никакъв случай това не е патриотизъм“, заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов.

Партията отново обяви, че Волен Сидеров е изгубил тяхното доверие като председател на парламентарната им група и искат формалната му смяна. Това е повторение на ситуация отпреди няколко месеца, когато в крайна сметка напрежението се уталожи.

Иначе Касабов беше категоричен, че коалицията им „засега“ не се разпадала.

Нито Волен Сидеров, нито някой от депутатите му присъстват днес в Народното събрание.

ВМРО пък заявиха готовност за пореден път да влязат в ролята на медиатори и да помиряват отново скараните си колеги. Искрен Веселинов подчерта, че от партията са се запознали с позициите и на НФСБ, и на Атака.

„За нас от ВМРО винаги е било фундаментално важно единството на патриотичните сили“, припомни той. След като това вече е постигнато, от ВМРО определят като незряло поведението да се руши единството в момента.

Веселинов декларира, че ВМРО няма желание да взема страна в този конфликт, а ще се търси разговор на коалиционен съвет за разрешаване на споровете.

Цветан Цветанов: НФСБ и Атака да си решават проблема в малката коалиция

„Проблемът със снемането на доверието от Волен Сидеров като председател на ПГ „Обединени патриоти“ от страна на НФСБ е тема, която партиите в малката коалиция трябва да решат“, заяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той е категоричен, че няма отказ от изпълнение на управленската програма на голямата коалиция.

„Всичко това, което наблюдаваме, ни притеснява и нас. Но не бих искал чрез медиите да коментирам отношенията им или това, което е излязло като позиция срещу мен. Винаги съм казвал, че трябва да говорим помежду си, а не чрез медиите“, посочи Цветанов. Според него управляващата коалиция следва да изпълни заложеното в програмата ѝ.

Той призна, че последно се е чул с Волен Сидеров в неделя, за да му съобщи, че коалиционен съвет този понеделник няма да има. Цветанов изтъкна, че по отношение избора на главен секретар на МВР остава сегашното положение, няма развръзка и фаворит.

„Надявам се, че всеки един, когато е слагал подписа си под коалиционното споразумение за управленската програма, ще си изпълни своя ангажимент. До настоящия момент никой не е казал, че би се оттеглил от ангажимента си“, категоричен е Цветан Цветанов.

От ДПС също коментираха трусовете при опонентите си, но с повече чувство за хумор. Мустафа Карадайъ заяви, че „адвокатите по бракоразводните дела вече имат думата“.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати