Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сътресения в малката коалиция, ВМРО ще сдобрява Волен и Валери

Политика

Сътресения в малката коалиция, ВМРО ще сдобрява Волен и Валери

Сътресения в малката коалиция, ВМРО ще сдобрява Волен и Валери - Tribune.bg
Снимка:

За втори път през последните месеци НФСБ свали доверие от Сидеров и поиска свалянето му като шеф на ПГ

Нови сътресения в патриотичната коалиция. След като председателят на „Атака“ Волен Сидеров спря партийната телевизия преди дни и я замени с надписи на черен екран срещу Валери Симеонов, дойде отговор от НФСБ.

„Интересите на Волен Сидеров са да защитава само интересите на Русия и да работи срещу България – в никакъв случай това не е патриотизъм“, заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов.

Партията отново обяви, че Волен Сидеров е изгубил тяхното доверие като председател на парламентарната им група и искат формалната му смяна. Това е повторение на ситуация отпреди няколко месеца, когато в крайна сметка напрежението се уталожи.

Иначе Касабов беше категоричен, че коалицията им „засега“ не се разпадала.

Нито Волен Сидеров, нито някой от депутатите му присъстват днес в Народното събрание.

ВМРО пък заявиха готовност за пореден път да влязат в ролята на медиатори и да помиряват отново скараните си колеги. Искрен Веселинов подчерта, че от партията са се запознали с позициите и на НФСБ, и на Атака.

„За нас от ВМРО винаги е било фундаментално важно единството на патриотичните сили“, припомни той. След като това вече е постигнато, от ВМРО определят като незряло поведението да се руши единството в момента.

Веселинов декларира, че ВМРО няма желание да взема страна в този конфликт, а ще се търси разговор на коалиционен съвет за разрешаване на споровете.

Цветан Цветанов: НФСБ и Атака да си решават проблема в малката коалиция

„Проблемът със снемането на доверието от Волен Сидеров като председател на ПГ „Обединени патриоти“ от страна на НФСБ е тема, която партиите в малката коалиция трябва да решат“, заяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той е категоричен, че няма отказ от изпълнение на управленската програма на голямата коалиция.

„Всичко това, което наблюдаваме, ни притеснява и нас. Но не бих искал чрез медиите да коментирам отношенията им или това, което е излязло като позиция срещу мен. Винаги съм казвал, че трябва да говорим помежду си, а не чрез медиите“, посочи Цветанов. Според него управляващата коалиция следва да изпълни заложеното в програмата ѝ.

Той призна, че последно се е чул с Волен Сидеров в неделя, за да му съобщи, че коалиционен съвет този понеделник няма да има. Цветанов изтъкна, че по отношение избора на главен секретар на МВР остава сегашното положение, няма развръзка и фаворит.

„Надявам се, че всеки един, когато е слагал подписа си под коалиционното споразумение за управленската програма, ще си изпълни своя ангажимент. До настоящия момент никой не е казал, че би се оттеглил от ангажимента си“, категоричен е Цветан Цветанов.

От ДПС също коментираха трусовете при опонентите си, но с повече чувство за хумор. Мустафа Карадайъ заяви, че „адвокатите по бракоразводните дела вече имат думата“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети