Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СЗБ и БАЗ: Асен Василев отново подвежда с информация за среща с бранша ни

Политика

СЗБ и БАЗ: Асен Василев отново подвежда с информация за среща с бранша ни

СЗБ и БАЗ: Асен Василев отново подвежда с информация за среща с бранша ни - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на финансите Асен Василев за пореден път подвежда обществеността с информация от фантомни срещи с нашия бранш. Вчера той обяви, че „собствениците на ресторанти са предложили, вместо да им се вдига от 9% на 20% ставката на ДДС, да се изсветлят приходите им както и доходите на служителите“, заявяват от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията.

Факт е, че всички браншови организации, свързани със заведенията за хранене и развлечения и хотелиерството получихме писма за среща от Василев точно преди първия тур на местните избори.

Ние изразихме принципното си съгласие за такава, но за да не бъде политизирана, помолихме тя да се случи възможно най-скоро след втория тур, заявяват браншовиците.

Нашият отговор бе подписан от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Националния борд по туризъм, Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Българска туристическа камара, Албена АД и Пампорово АД.

Отговор на писмото си не получихме, но днес с изненада научаваме, че не само сме се срещали, но и сме давали предложения.

Не знаем с кого се е виждал Асен Василев, но със сигурност не е с националните представители на сектора.

Адмирираме запазването на 9% ДДС ставка за заведенията. Това е нещо, за което отдавна се борим и дори успяхме да убедим част от водещите политически сили в правотата си, с което си осигурихме парламентарно мнозинство за оставането й.

Твърдението на министър Василев, че това едва ли не е негова идея и я е обсъждал със сектора, категорично не отговаря на истината.

Не желаехме такава среща да се политизира и затова я приехме, но след изборите.

Всичко останало са разкази по картинка и неверни твърдения.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати