Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Точно преди 11 години: Борисов стана премиер за първи път

Политика

Точно преди 11 години: Борисов стана премиер за първи път

Точно преди 11 години: Борисов стана премиер за първи път - Tribune.bg
Снимка:

Един мъж, който говори прямо, беше най-популярният човек в България по това време

На 27  юли 2009 г. Народното събрание избра Бойко Борисов за министър-председател на Република България за първи път и одобри предложените от него структура и състав на Министерски съвет. На този ден, точно преди 11 години, започна работа на първия кабинет „Борисов“.

Кандидатурата на Бойко Борисов за премиер и състава на кабинета му тогава подкрепиха 162-ма народни представители от парламентарните групи на ПП ГЕРБ, Партия „Атака“, Синята коалиция и „Ред, законност и справедливост“. 77 народни представители от парламентарните групи на Коалиция за България и на ДПС бяха против, а един депутат от левицата се въздържа, пази и до днес статистиката сайтът на парламента.

Борисов и министрите му положиха клетва пред Народното събрание в присъствието на Негово Светейшество покойният вече патриарх Максим. На тържественото заседание бяха президентът на Република България Георги Първанов, вицепрезидентът Ангел Марин, представители на съдебната власт, дипломати, ръководители на медии.

Един мъж с късо подстригана коса и с черен колан по карате, който говори прямо, беше най-популярният човек в България по това време. Генералът, който в продължение на 10 години беше пазеше политици, сега тогава изкачи върха на общественото доверие. След години на посткомунистическа стагнация отегчените български гласоподаватели видяха в 42-годишния мъж човек, който е в състояние да промени нещата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Анастас ИДВА И ЧЕТВЪРТИ МАНДАТ.
Ние от поколението на СДС които сега гласуваме за ГЕРБ знаем, че това е правилният път и правилният човек.

Останалото са "СРС-та", флашки, аудио и видео компилации на които се хващат само оскотялите чалгаджии родени между Лукановата и Виденовата зима.

Изпедерасчените 'телектуални парвенюта са не по-малко безумни и смешни.

(обобщително)
.
27.07.2020 22:46 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати