Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тодор Тагарев е предложението за министър на отбраната

Политика

Тодор Тагарев е предложението за министър на отбраната

Тодор Тагарев е предложението за министър на отбраната - Tribune.bg
Снимка:

Тодор Тагарев е предложението за военен министър заяви след извънреден МС Кирил Петков. Утре ще бъде свикано извънредно заседание на НС, за да се гласува оставката на Янев.

„Тодор Тагарев е известен на публиката, през последните дни го дават често по медиите и това е предложението на ПП “, допълни премиерът.

Припомняме, че Тагарев беше служебен министър на отбраната през 2013 година в кабинета на Марин Райков. През 2016 година бе назначен за директор на Института по отбрана, но година по-късно беше освободен от Стефан Янев, който по онова време е служебен военен министър.

„Аз работих успешно с Янев по време на първото служебно правителство. Това за което не бях съгласен е, че не може да се води индивидуална външна политика през Фейсбук, както и че присъствието му като министър предопределя съдбата на това правителство", допълни Петков. Най-важното обаче били думите „операция“ на Янев, който нарече по този начин инвазията в Украйна.

Петков уточни, ме всеки един от коалиционните партньори отговаря за неговите си министри, но ако някой реши, че това не е най-добрият кандидат е индивидуален избор, но ако не се справя МС може също да поиска оставката му. Той допълни, че той лично като премиер може да държи сметка на този, който не се справя. Също така допълни, че е уведомил още вчера Румен Радев.

„Съгласен съм с Радев, че не може да има вакуум, затова още утре свикваме заседание на НС, за да изберем нов военен министър“, каза той.

На въпрос дали по същата логика ще иска оставката на Нинова, чиято партия не подкрепи декларацията, Петков уточни, че всеки може да има свое мнение, но министър не можел да имал различно мнение от това на Министерския съвет.

 



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп