Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: БСП са на път да влязат в коалиция с коронавируса

Политика

Тома Биков: БСП са на път да влязат в коалиция с коронавируса

Снимка:

Парламентът прие промени в правилника за работата си

БСП са на път да влязат в коалиция с коронавируса, предупреди депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който напомни на социалистите по време на дебата за промени в Правилника за работата на Народното събрание, че парламентът не е място за решаване на вътрешнопартийните проблеми.

„От това, което чух най-вече от колегите от ПГ на БСП, останах с впечатлението, че изобщо не сте наясно къде се намираме, с какво се борим, какви са предизвикателствата пред нашето общество в момента. Вие си искате да няма кворум, да няма заседание на парламента, да има предсрочни избори не знам кога. Сигурно на 1 март вместо на 28-ми. Да има служебно правителство на един човек, който преди няколко седмици не вярваше, че съществува коронавирусът, който се води президент на тази държава, но не е такъв. Искате да дойдат едни хора, които демобилизират българското общество“, предупреди колегите си в ляво Биков.

Той уточни, че не се интересува от съдбата на широките или тесните социалисти, но в момента БСП, де факто, се опитва да влезе в коалиция с коронавируса, за да вземе властта.

По думите му това е безотговорна позиция.

„Кворум нямаше вчера, не защото се е разпаднало управляващото мнозинство, не защото някои от депутатите са напуснали мнозинството. Кворум нямаше, защото както и сред нас, така и сред вас има болни от коронавирус“, изтъкна Тома Биков.

Депутатът от ГЕРБ посочи, че някои от заболелите са в тежко състояние и нито един от тях не може да дойде, за да се регистрира и в този факт няма нищо политическо.

„Може да управлявате с потенциалните си партньори – ДПС, „Да, България“ и едно трио. С ДПС може да се управлява, но не и с коронавируса“, коментира от трибуната Биков.

По предложение на Юлиян Ангелов от ВМРО парламентът реши дебатите по промените в Правилника за работа на Народното събрание да бъдат прекратени.

При гласуване на предлаганите промени в цялост със 103 гласа „за“ и 45 – „против“ парламентът даде право на независимите депутати да правят изказвания от трибуната по важни за страната теми.  


Коментари (3)

Много хора се питат защо депутатите от БСП се държат така, защото са безродници, те си живеят в един техен измислен свят, в който се изживяват като богове.
05.11.2020 14:41 / Отговор
Четете бре коментара на мадам В- "Иска ли Радев подкрепата на БСП..." Къде ли? В нейния сайт. Знаехте ли че РР е масон. Браво на него
05.11.2020 14:44 / Отговор
Ама разбира се! Те понеже ГЕРБ уж играеха с ДПС, нали така, другарки и другари комундари?!
05.11.2020 15:02 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още