Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Управляващите потъват, мерките целят да омекотят кризата

Политика

Тома Биков: Управляващите потъват, мерките целят да омекотят кризата

Тома Биков: Управляващите потъват, мерките целят да омекотят кризата - Tribune.bg
Снимка:

„Да видим в какъв вид ще бъдат приетите мерките в актуализацията на бюджета. Това не са мерки, които са насочени в решаване на кризата, а целят да омекотят кризата в управляващото мнозинство“, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков пред Нованюз по повод правителствените антикризисни мерки за гражданите и бизнеса.

По думите му мерките са обявени, за да се смекчи масовото недоволство на хората. „Те бяха обявени часове преди масовите протести на превозвачите. Мерки за селското стопанство няма, защото земеделците не са обявили, че ще протестират“, каза той.

„Тези мерки са измислени от пиарите на управляващите партии, за да има какво да каже премиерът. Когато намаляваш данъците подпомагаш бизнеса. Ако те са решили да подпомагат хлебопроизводителите – да го кажат, но не и да лъжат, че ще падне цената на хляба. Това се прави, за да могат да оцелеят в кризата“, смята Биков.

„Тази криза беше изпусната още в края на лятото на миналата година. Тогава ние от ГЕРБ имахме редица предложения, с които да се компенсира бизнеса. Тези мерки сега ще бъдат плащани от някого. Никой не казва откъде ще дойдат тези 2 млрд. лева. Почти всички мерки са насочени главно към столицата, където живеят по-богатите хора. В същото време при актуализацията на цените ще се сложи таван на цените. Въпросът е кой ще плаща сметката. До момента тя се плаща с дългове. Всички разходи ще се платят от хората, които работят“, опасяват се от ГЕРБ.

Той предупреди, че управляващите създават се едни свръхочаквания с обявеното драстично увеличение на пенсиите. По думите му всичко ще стане ясно през август месец, когато ще се изплащат пенсиите.

„Желанието ни е вотът на недоверие да мине. Това правителство управлява благодарение на останалите три партии в него и те носят цялата отговорност. Който пръв се отдели и разграничи от тази коалиция, той ще спечели. Г-н Петков ще си замине, всички оставащи тук ще потънат. С вота на недоверие правим услуга на „Продължаваме промяната“, предупреди Тома Биков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети