Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Въпрос на време е „боянските ливади“ да се състоят и правителството да бъде делегитимирано

Политика

Тома Биков: Въпрос на време е „боянските ливади“ да се състоят и правителството да бъде делегитимирано

Тома Биков: Въпрос на време е боянските ливади да се състоят и правителството да бъде делегитимирано - Tribune.bg
Снимка:

Ние споделяме притесненията на г-н Радев, че ще бъдат вкарани посредници между „Булгаргаз“ и „Газпром“ и че там проличава корпоративен интерес, обявиха ГЕРБ

„Очевидно е, че има не просто напрежение, а има конфликт и този конфликт е резултат от начина, по който бяха направени промените в „Булгаргаз“ и изобщо правенето на тези промени от страна на правителството. Това, което президентът вчера каза на премиера беше „Не ми пипай хората“, ако трябва да го преведа. Премиерът му каза „Не ми се бъркай“. До тук това е сюжетът. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Припомняме, че вчера президентът Румен Радев разкритикува действията на правителството за прибързаната визита на премиера Кирил Петков в Северна Македония и за уволненията в „Булгаргаз“.

Според държавния глава, когато правителството прави смени в ръководствата на дружествата - като „Булгаргаз“, трябва да гарантира, че няма да има частни посредници при доставката на синьо гориво и че ще се постигнат по-добри цени на газа за България.

„В тази си дейност кабинетът да не се изкушава по наследения управленски модел, който използваше службите, бордовете, регулаторите за разправа и за прокарване на частни интереси, който обвиняваше в нарушение на закона. Защото, ако се използва същият подход, то няма да постигнем  по-различни резултати от наследството на Борисов“, предупреди Радев.

„Според мен е много рано все още да говорим за „боянски ливади“, както някои коментатори започнаха да говорят. Но е въпрос на време „боянските ливади“ да се състоят и с това настоящото правителство да бъде делегитимирано и да приключи със своя живот“, посочи Тома Биков.

На въпрос дали може да очакваме нови избори, той отговори така:

„Не винаги свалянето на едно правителство бива следвано от нови избори, но по принцип какво ще се случи след това – ще видим. Факт е обаче, че има такъв конфликт. Този конфликт е заради „Булгаргаз“.

„Аз не съм съдия да кажа кой е прав. Ние споделяме притесненията на г-н Радев, че ще бъдат вкарани посредници между „Булгаргаз“ и „Газпром“ и че там проличава корпоративен интерес. Нещо, което между другото ние казахме доста преди г-н Радев да го каже вчера“, коментира Биков.

На въпрос може ли да се очаква общ фронт президент и опозиция срещу правителството, той каза:

„Тук не става въпрос за фронтове. Според мен това е конфликт, който е в рамките на тези, които сформираха настоящото управляващо мнозинство, г-н Радев е част от този процес“.

Според Тома Биков темата „Македония“ е била използвана само като повод.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети