Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков: Отношенията ни с РС Македония не зависят от президентите, а от премиерите

Политика

Петков: Отношенията ни с РС Македония не зависят от президентите, а от премиерите

Петков: Отношенията ни с РС Македония не зависят от президентите, а от премиерите - Tribune.bg
Снимка:

Вторник се оказа за ден за размяна на тежки думи между президента Румен Радев и набралия политическа популярност като негов служебен министър, а в момента – премиер – Кирил Петков.

Радев с атака към Петков: Посещението в РМС беше прибързано

„Истината е, че сме загубили 30 г. с РСМ, не е прибързано, а е закъсняло. Съжалявам, че сме изпуснали години, нито ден нямаше да понеса да го забавим още. Ако Балканите не искаме да са най-бедни, подходът трябва да бъде сменен. Това е като в една къща, не можем да се караме със съседа“, отвърна по-късно министър-председателят.

Той отговори и на съмненията, че правителството сменя назначения от Радевите кабинети борд на „Булгаргаз“, за да намърдат собствени посредници.

Радев след уволненията в Булгаргаз: Кабинетът да гарантира, че няма да има частни посредници

„Всички се чудим как да се справим с цените, а се изпускат възможности – това или е грешка, или е нарочно. Ако се убедим, че е така, ще го направим за всички дружества. „Булгаргаз“ може да има по-евтини цени. Няма да има посредници, ние сме тук да оправиме нещата. Новият борд намали с 18%“, похвали се Петков.

„Има сили, които спъват процеса. Не искат РСМ да бъде в ЕС, защото не ни мислят доброто. Да не се оправдаваме с чужди страни и сили. Какво е направил президентът на РСМ няма да коментирам. Това зависи от премиерите на двете държави“, заяви премиерът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати