Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков: Отношенията ни с РС Македония не зависят от президентите, а от премиерите

Политика

Петков: Отношенията ни с РС Македония не зависят от президентите, а от премиерите

Петков: Отношенията ни с РС Македония не зависят от президентите, а от премиерите - Tribune.bg
Снимка:

Вторник се оказа за ден за размяна на тежки думи между президента Румен Радев и набралия политическа популярност като негов служебен министър, а в момента – премиер – Кирил Петков.

Радев с атака към Петков: Посещението в РМС беше прибързано

„Истината е, че сме загубили 30 г. с РСМ, не е прибързано, а е закъсняло. Съжалявам, че сме изпуснали години, нито ден нямаше да понеса да го забавим още. Ако Балканите не искаме да са най-бедни, подходът трябва да бъде сменен. Това е като в една къща, не можем да се караме със съседа“, отвърна по-късно министър-председателят.

Той отговори и на съмненията, че правителството сменя назначения от Радевите кабинети борд на „Булгаргаз“, за да намърдат собствени посредници.

Радев след уволненията в Булгаргаз: Кабинетът да гарантира, че няма да има частни посредници

„Всички се чудим как да се справим с цените, а се изпускат възможности – това или е грешка, или е нарочно. Ако се убедим, че е така, ще го направим за всички дружества. „Булгаргаз“ може да има по-евтини цени. Няма да има посредници, ние сме тук да оправиме нещата. Новият борд намали с 18%“, похвали се Петков.

„Има сили, които спъват процеса. Не искат РСМ да бъде в ЕС, защото не ни мислят доброто. Да не се оправдаваме с чужди страни и сили. Какво е направил президентът на РСМ няма да коментирам. Това зависи от премиерите на двете държави“, заяви премиерът.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати