Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев: За поредна година нямаме загубено европейско финансиране

Политика

Томислав Дончев: За поредна година нямаме загубено европейско финансиране

Томислав Дончев: За поредна година нямаме загубено европейско финансиране - Tribune.bg
Снимка:

Все повече българи се връщат от чужбина, отчете Марияна Николова

За поредна година нямаме загубени европейски средства, а 80% от целия ресурс за новия програмен период е договорен. Освен това имаме и една от най-прозрачните системи за мониторинг, похвали се вицепремиерът Томислав Дончев.

Днес премиерът Бойко Борисов свика извънредно заседание на Министерския съвет. Вицепремиерите и министрите отчитат постигнатото през 2019 година по сектори.

Тежка година, през която имаше много политически предизвикателства – избори, кризи, чума по свинете, отчете вицепремиерът Дончев.

Имаме и една от най-прозрачните системи за мониторинг, каза още Дончев.

Процесите на икономическа трансформация са ключов приоритет през 2019 година, през новата 2020 година работата в тази посока продължава, каза още той, цитиран от БГНЕС.

Без съмнение ключов акцент трябва да бъдат опитите за повишаване на добавената стойност и всичко, което се произвежда в България, заяви Дончев и отбеляза, че образованието е водещата политика на кабинета. Според него всяко следващо правителство трябва да поставя образованието на първо място.

Вицепремиерът Марияна Николова отбеляза, че се отчита, че все повече българи се връщат от чужбина и се установяват в страната.

През изминалата година над 16 000 българи са се завърнали, през 2017 година – 13 000, каза Николова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети