Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев: Не обмисляме оставка на кабинета

Политика

Томислав Дончев: Не обмисляме оставка на кабинета

Снимка:

Защо, когато арестуват действащ зам.-министър, всичко е наред, а когато има проверка по отношение на президентски съветник – не е добре

Не обмисляме оставка, макар че конюнктурният политически интерес предполага, че по-изгодно е да се отиде на избори. Имаме типичен сблъсък на партиен и държавен интерес. Партийният предполага да отидем веднага на избори. Има проблем в опозицията, имаме многоброен протест. Държавният интерес обаче е в друга посока. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова ТВ.

„Не очаквам да загубим депутати, ако протестите продължат“, поясни той.

„Свободата на демокрацията работи чрез институциите. Няма как да имаме свобода и демокрация без институции и правила. Отнасям се с респект и внимание към всяко гражданско искане, включително и извикано на площада под Министерски съвет. Демокрацията е това. Винаги ще има някой недоволен. В такава ситуация политиците трябва повече да слушат и по-малко да говорят“, каза Дончев.

На въпрос дали влизат в ситуацията на Орешарски, Дончев посочи, че генезисът на този кабинет е бил различен. „При Орешарски нещата бяха различни. Този кабинет беше сглобен от всички отломки, останали в Народното събрание. Тогава ние бяхме водеща политическа сила. Това беше правителство на инат. Искането сега е за повече свобода, демокрация и справедливост. Това винаги е актуално и легитимно“, поясни Томислав Дончев.

„Не мога да разбера защо, когато арестуват действащ зам.-министър  всичко е наред, а когато има проверка по отношение на президентски съветник, не е добре. От години говорим колко е сериозна корупцията в България и когато някой предприеме конкретни действия за борба с корупцията, е лошо”, поясни вицепремиерът.

Той коментира и превишили ли са правомощията си полицаите. „Болно ми е, когато се стига до ситуация, при която едни български граждани се налага да е бият с други, особено, ако едните са с униформи. Тече проверка, която ще установи има ли нередни действия от страна на полицейски служител. Няма как, ако един полицай е нападнат, да не отвърне”, поясни Дончев. И заключи, че има конкретни неща, които трябва да направят до края на мандата.  


Коментари (7)

Нино Обмисляте как да оберете повече народа!
13.07.2020 09:41 / Отговор
Ленинчо има проблем в дървената ти глава, изпускате паричките и далаверите за партийната си групировка. И стига, че нямало алтернативи. Има много млади хора, които ще се върнат в България, образовани и готови за кадърно управление на България.
13.07.2020 09:44 / Отговор
Имам питане към по-горните. Къде, в момента има повече българи, на плажовете в Гърция, или на площада, след Бабикян, Йоло Денев и онова чучело в червеното расо.
13.07.2020 10:57 / Отговор
Ник Едни и същи боклуци тормозя софия, създават хаос и безредици.До преди два три дни ,никой не им обръщаше внимание .Дори и след като Радев излезе със същите тези Йоловци ,Бабикянци и тн на улицата .От няколко дни обаче странно защо ,на тези около 200 платени нехранимайковци им се обръща голямо внимание .Че даже и оставка на правителството зад което стои болшинството избиратели се заговори. За което няма нито една сериозна икономическа причина.Дори напротив това правителство постигна неочаквани икономически и политически успехи. Дасе капитулира пред няколко стотин лумпени и мафията която ги използва е безумие .Да се остави страната в този момент в тези несигурни времена на световна криза в ръцете на аматьори като Радев и бандити като Бошков е страшна безотговорност пред болшинството българи. ББ този път да остане твърд и да вземе пример от приятеля му Макрон Който не се подаде на натиска от хиляди тъй наречени жълти жилетки. Които месеци наред създаваха хаос и му искаха оставката.
13.07.2020 11:24 / Отговор
Ало А пред посолството в Лондон какво ще кажеш? Не са 200, а хиляди в цялата стара, дори и в Габрово на Ленинчо.
13.07.2020 13:02
Маршал Тито Обмисляме импийчмънт ...
13.07.2020 13:04 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още