Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев: Няма да хуля президентската институция, призовавам за мъдрост

Политика

Томислав Дончев: Няма да хуля президентската институция, призовавам за мъдрост

Томислав Дончев: Няма да хуля президентската институция, призовавам за мъдрост - Tribune.bg
Снимка:

Управляващите с умерен отговор на исканията на президента Румен Радев за оставка на правителството и главния прокурор. Томислав Дончев, Деница Сачева и Красимир Каракачанов дадоха пресконференция в сградата на Министерски съвет и изрично отказаха да искат оставка на президента.

Радев заплаши с хаос, ако правителството и главният прокурор не подадат оставка

„Аз няма да кажа, че правителството иска оставката на президента, няма да има огледална реакция. Това би ни вкарало в още по-тежка институционална криза. Президентът има повече от година до края на мандата си и държа да си изкара мандата, въпреки че съм несъгласен с голяма част от тезите му. Не очаквайте от мен да хуля президентската институция“. Това заяви вицепремиерът Дончев.

Според него искането на президента за правителствена оставка може да се тълкува само като: „Искам цялата власт сега“. Вицепремиерът призова Радев ясно заяви, какво би искал да прави с тази власт.

„Искам да призова към малко повече мъдрост – особено политиците. Живеем в държава, където емоциите се разпалват лесно, има точка, при която връщането назад е много трудно. Напомням, че Министерски съвет не е на Борисов, какво и президентството не е на Румен Радев. Те са на България. И искам да призова всички да пазим държавата, защото ние друга държава си нямаме“, заяви Дончев.

Красимир Каракачанов коментира, че на протеста е имало платени провокатори.

„Чух, че президентът призовава полицаите едва ли не да не изпълняват заповедите на своя министър, но не чух призив към добре организираните групи провокатори, които съзнателно атакуваха полицията, хвърляйки бутилки и други предмети и направиха опит щурмувайки да пробият кордона на полицията. Това бяха добре организирани провокатори“, заяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Vesel Лорд в софийски хотел пита батлера си:
-Джордж, каква е тази врява по софийските улици?
-БСП искат властта, сър.
-Да не им забранено участие в избори?
-Не, сър, 2021 има избори.
-Ами тогава за какво протестират?
-СерГейчета, сър, комуняги в кръвта си!
12.07.2020 06:06 / Отговор
реалист Когато стане дума за Радев, Патриотите винаги бягат по допирателната, ни чул, ни видял. Мисля, че се води пазарлък, колко им струват гласовете, когато БСП поиска " вот на недоверие", особено, чий кумец или кум бе Каракачанов. Имам подозрение, че "Патриотите" ще направят, БСП да спечели вота. Така се замазва антиконституционния гаф на Радев. Парите ще дадат Божков, Бобоков и Доган, а Радев ще е кукла на конци. Никога не е правено добро дело без предателство в България. А, дюдюкащите, нещастни наивници с "Оставка и Промяна" пред Дандуков1 и 2, ако са здрави, ще си останат, както обикновено, с пръст в устата и да се хапят отзад , кво искахме, кво стана. Четете, Дами и Господа, четете! Великият Остап Бендер е казал " Делото по спасяването на давещите се, е дело на самите давещи се", а един бивш кмет на Несебър каза " Парите не мож ги спря". Така че, учене, бачкане и търпение му е майката на добрия живот, няма безплатен обяд, както и не очаквай, освен от Мама и Тате, някакви грижи.
12.07.2020 15:31 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати