Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев: Няма мотив за провеждането на предсрочни избори, но ще има промени в кабинета

Политика

Томислав Дончев: Няма мотив за провеждането на предсрочни избори, но ще има промени в кабинета

Томислав Дончев: Няма мотив за провеждането на предсрочни избори, но ще има промени в кабинета - Tribune.bg
Снимка:

Без съмнение ще има промени, обяви и социалният министър Деница Сачева

Няма мотив за провеждането на предсрочни избори, но ще има промени в кабинета, посочи вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг в парламента.

 „Първа задача е справяне със здравните, социалните и икономическите последици от епидемията. Това е основният фокус на работа през следващия период от над половин година. Втората основна тема е подготовката на всички документи, които биха ни осигурили достъп до пакета финансиране от ЕС“, изтъкна пред медиите вицепремиерът, според когото завършването на енергийните проекти също ще бъде сред приоритетите на изпълнителната власт.

По думите му друга голяма задача е създаването на организация за машинно гласуване, което ще мине и през промени в Изборния кодекс.

Относно промените в кабинета Дончев беше лаконичен.

„Ще има промени, но какво ще се промени, бъдете любезни изчакайте няколко дни“, уточни вицепремиерът. Той коментира и антиправителствените протести.

 „Аз съм протестирал повече от тях. Имам по-богат протестен опит. Без да влизам в пикантерии, даже по-радикален. За да има смисъл един протест, той трябва да промени нещо, иначе остава като глас, който не е чут. Ако съжалявам за нещо е, че в момента няма формат, за да си говорим с тези хора. Много бих се радвал да го намеря. Безкрайната политическа логика е да ви кажа, че отвън има 200-300 души, или 100, не знам колко са, а и няма никакво значение. И един да е, който е гневен, разстроен, обиден, той трябва да бъде чут. Това, за което съжалявам е, че няма как да си говоря с тях. Няма такъв формат към момента“, категоричен е Томислав Дончев.

Според колежката му Деница Сачева, която ръководи социалното министерство, „може да има грешки, които да се поправят“ в работата на кабинета.

„Няма мафия. Без съмнение ще бъдат чути гласовете и ще има промени, но нека правилно да тълкуваме фактите и нека всички заедно си поставяме общи цели“, увери министърът на труда и социалната политика. Тя коментира отпуснатите от ЕС средства за България за преодоляване на последиците от COVID-кризата.

„Ключовите думи, с които беше приета многогодишната финансова рамка, са конкурентоспособност, растеж и заетост. Това са общите цели. Когато всеки един от нас говори за това, че България трябва да бъде едно по-добро място за живеене, нека да припомним, че България ще стане такова по-добро място за живеене, първо – ако всеки един от нас спазва законите и Конституцията, но и когато всички заедно си поставяме общи цели. Няма как България да бъде по-добро място с непрекъснати протести и непрекъснати призиви за оставки, дори и когато нямаш визия за бъдещето“, подчерта Сачева.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати