Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Очаквано: Вотът на недоверие не мина

Политика

Очаквано: Вотът на недоверие не мина

Очаквано: Вотът на недоверие не мина - Tribune.bg
Снимка:

Това беше пети неуспешен вот, поискан от БСП

Без изненада – кабинетът оцеля и вотът на недоверие се оказа неуспешен.

„За” гласуваха 102 депутати. „Против” – 124. Въздържа ли се бяха 11

БГНЕСБГНЕС

„Вотът е неуспешен“, обяви от трибуната депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. Той посочи три причини за отрицателния си вот - лъжа, глупост, омраза на опозицията.

„Вие с вашия вот излъгахте младите хора, които ходят по улиците, че го правите заради тях. Правите го заради вашата неосъществена лидерка. Глупаво е да искате да разрушите една държава, заедно с един неосъществен фюрер да тръгнете да разрушите и да искате да направите нещо хубаво за младите… тук сте в границите на глупостта“, посочи Манев. Политикът заяви, че не знае да има умен политик, който гради политиката си на омраза.

„Да мразиш е лесно, да управляваш – трудно. Доказват го и днешните 29 млрд. евро“, подчерта Манев като визира работата на министър-председателя ни, който договори в Брюксел тези средства за страната ни.

Борисов: България получава 29 млрд. евро от новия бюджет на ЕС

И пловдивският депутат от ГЕРБ Спас Гърневски обяви, че е гласувал против отхвърления вот на недоверие на тема корупция.

„В току що отхвърления вот гласувах против, защото в България е в ход безпрецедентен опит за метеж. Първа е самоизяждащата се БСП, която се опитва да спаси създадената от нея олигархия. Най-големият фелдфебел Румен Радев е начело. До дясното му рамо инсталираха Нинова, която от виден приватизатор, уволнена за корупция от министър-председателя на БСП Сергей Станишев, сега по цял ден крещи срещу корупцията. Втората група са анархистите, поръчани от мафиоти за кървав метеж на властта. Трета група, която се разграничи от първите две, са млади хора“, припомни от парламентарната трибуна хронологията на протестите Гърневски. Той призова протестиращите младежи да формулират исканията си и да създадат собствен политически проект.

„Истинската демокрация не се гради с насилие и кръв. Желая ви успех!“, обърна се към депутатите в ляво Гърневски.

Лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки отново изтъкна тезата си, че единствено срещу неговата формация протестиращите не са издигали лозунги.

„На протестите се видя, че хората са мъдри и единствената партия, която е участвала в парламента и не е оцапана от корупция е Воля“, доволен е политикът от Варна. Той коментира от трибуната, че когато БСП са идвали на власт, България е била в криза или в катастрофа.

„Тук е втората мъдрост на народа да не ви даде власт и затова се опитвате да влезете във властта през задния вход“, обърна се към социалистите Марешки. По думите му на трето място е отвращението, което предизвиква у българите политиката на БСП да се  коалира и с дявола, за да се докопа до кокала.

„Местните избори, когато се коалирахте с десните. Победихте в няколко кметства и нищо не се случи в тях. На гласуването се видя, че правителството има своето мнозинство. Успешна борба с корупцията“, пожела Марешки на членовете на кабинета в зала.

Социалистът Валери Жаблянов предупреди, че обидите към държавния глава и лидера на социалистите са неуместни и поиска председателката на парламента да накаже за обидните квалификации депутата от ГЕРБ Спас Гърневски.

„Изказването на г-н Гърневски бе писмено и това увеличава неговото провинение. Всички квалификации ги е написал на лист и не са случайно изпуснати думи“, констатира червеният депутат. За него изказването на Гърневски е универсално обяснение за ситуацията у нас.

„Това е най-сладката утопия, в която може да се озовете. Ако искате да разберете мотивите за вота и тези на протестиращите, то направете дълбок анализ, защото след няколко месеца ще ви свърши работа“, закани се на управляващите Жаблянов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Тартаковер Добре е тези, които трият коментари и чуждо мнение да знаят, че така трият и своите професионални качества на журналисти. Когато всичко се промени(вярвам че това ще е доста скоро), никой няма да търси блюдолизци, лакеи, мисирки. А ако живеят с някакво фалшиво самочувствие че са нещо в този живот, добре е да погледнат в огледалото и силно да се изплюят върху това което виждат. Поне малко да поизмият с плюнките собствената си душевна нищета.
А ако имат деца(или внуци) и се замислят за миг какво им показват за живота чрез себе си, това ще е нещо положително. Защото още древните римляни са написали : "Думите трогват, но примерите привличат!"
21.07.2020 13:48 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп