Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев за КСНС при Радев: Президентът успя да се покаже като по-голям началник от изпълнителната власт

Политика

Томислав Дончев за КСНС при Радев: Президентът успя да се покаже като по-голям началник от изпълнителната власт

Томислав Дончев за КСНС при Радев: Президентът успя да се покаже като по-голям началник от изпълнителната власт - Tribune.bg
Снимка:

„Доста нехарактерно за този формат се вменяват едни неща на правителството и на Народното събрание. Консултативният съвет за национална сигурност няма такива правомощия“, заяви депутатът от ГЕРБ и бивш вицепремиер Томислав Дончев по повод продължилото над пет часа вчерашно заседание на КСНС по темата „Интегриране на Западните Балкани в Европейския съюз. Роля на Република България в разширяването на Европейския съюз и в процеса на стабилизиране и асоцииране: Република Северна Македония и Албания".

„КСНС не беше свикван от много отдавна и свикването му сега със сигурност означава нещо. Прилича ми на някакъв тип застраховка "Гражданска отговорност" да не би министър-председателят да направи нещо различно от това, което са приели Министерски съвет и Народното събрание преди години. Виждам в това и един жест да се покаже това кой е най-големият началник. Президентът успя да се покаже като по-голям началник от изпълнителната власт“, заяви Дончев.

По думите му потвърждаването на позицията за Северна Македония от КСНС означава, че позицията е правилна и няма разногласие между партиите. Това е добре, България не трябва да излъчва разнопосочни сигнали навън, отбеляза депутатът от ГЕРБ.

„Ние трябва да отстояваме това да спре езикът на омразата, да се спазват правата на македонските българи, но и безспорен национален интерес е Северна Македония да влезе в Европейския съюз“, коментира бившият вицепремиер.

Според него практически липсват действия по решаване на кризите от страна на управляващите. Новата власт се занимава с анализи. „А хората очакват всеки ден по време на мандата конкретни действия в тяхна полза. Трябва да се предприемат конкретни стъпки, за да бъде смекчен ефектът от кризите“, подчерта Томислав Дончев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети