Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов към депутат от ПП: Къса си ризата от трибуната, а беше в младежката организация на ГЕРБ

Политика

Тошко Йорданов към депутат от ПП: Къса си ризата от трибуната, а беше в младежката организация на ГЕРБ

Тошко Йорданов към депутат от ПП: Къса си ризата от трибуната, а беше в младежката организация на ГЕРБ - Tribune.bg

Присъединяването към организацията за икономическо сътрудничество е плод от работата на правителствата за последните 10 години, ако не и повече“, заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев. Той подчерта, че има конкретни резултати преди се сформира този кабинет, като това е именно приемането на страната ни в агенцията за ядрена енергия към организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Една от основните критики към това България да се приеме към клуба на богатите е да се управляват по-ефективно държавните предприятия. Той припомни, че именно затова е бил приет Закон за по-добро управление, но процедурите за избор на професионално ръководство бързо са били сменени с партийни, изцяло в противоречие с насоките и изискванията на организацията. „Надявам се тази кадрова политика и чистка да не продължи. Когато искате да сменяте ръководства на държавни предприятия, може да го правите според закона“, уточни още Добрев.

ПП за помощта към Украйна: Не може да дадем всичко, предвидени са каски и бронежилетки

„Почти животворно е когато икономическата мощ на ГЕРБ се ангажира в икономическа дискусия, тези титани на дясната икономическа политика. За членството ни в ОИСР е хубаво да отчетем, че се приближаваме в клуба на развитите страни“, отчете Атанас Михнев от „промяната“. Според него външния ни износ се увеличил три пъти, а икономиката ни четири пъти. Тези му думи предизвикаха бурен смях в пленарна зала. Според Михнев страната ни чак сега финализирала присъединяването си в ОИСР и защо това не се случило по-рано.

„В този парламент наблюдавам едно и също, което прави вашата парламентарна група. Един от вас излиза и след това някой от вашата партия излиза да репликира, за да може да си говорите. В момента наблюдавахме същото. Вие направихте изказване и представител на младежката ви организация излезе да си къса ризата, за да може да отговаря. Не е готино“, отчете Тошко Йорданов от ИТН.

Добрев пък отчете, че трудно е разбрах Михнев, който този път е излязъл без джипчето си играчка и да го търкаля по трибуната. „Сменихте директора на „Булгаргаз“ с посредник от частна фирма, от който в последствие започнахте да купувате газ. Това ли е прозрачната ви политика за управление на държавните дружества? Взехте директора на частната „MET“ и го сложихте директор на „Булгаргаз“ и в този момент той започна да купува газ от частното си дружество“, заяви Добрев и допълни, че това е безочливост.

Пак обърнаха НС на детска градина: Депутат от ПП си извади количката на трибуната

Депутат от ГЕРБ припомни, че за миналата година „Булгаргаз“ е била на печалба 99 милиона лева, а новият директор е намалил печалбата на 60 милиона, за да прехвърли финансов резултат към тази година, да си го припише на себе си. „Въпреки откраднатия финансов резултат от 30 милиона за миналата година, за първото тримесечие това дружество пак е на загуба. Парите са в посредниците на газа, 100 милиона за месец май – ето там са парите“, отчете още Делян Добрев.   


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети