Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов: Лена Бориславова е слаб юрист, заради нея Конституционният съд ни „резна зелките“

Политика

Тошко Йорданов: Лена Бориславова е слаб юрист, заради нея Конституционният съд ни „резна зелките“

Тошко Йорданов: Лена Бориславова е слаб юрист, заради нея Конституционният съд ни резна зелките - Tribune.bg
Снимка:

Аз все още имам надежда в г-жа Бориславова, че ще направи газа 40 лева, заяви Делян Добрев

Лена Бориславова определено е слаб юрист. Ако някой връща Иван Иванов на поста председател на КЕВР, това е Лена Бориславова. Това заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов по време на дебатите в парламента дали Иван Иванов да бъде възстановен на поста председател на КЕВР.

„Попаднахме в тази нелепа ситуация заради Лена Бориславова. Това е истината. Това е проектозаконът, който внесохме на 17 януари в 17 часа и 15 минути, и вътре фигурира параграф седми, в който се казва, че трябва да се избере председател на КЕВР в 14-дневен срок. В момента, в който го внесохме, лицето Лена Бориславова, която е говорител на премиера бившия, опищя стаята на зам.-председателя Ива Митева по телефона, аз бях вътре, да се махне този параграф. Ива обясни, че това ще падне в Конституционния съд, тя продължи да пищи да се махне. След, което ние взехме под мое давление тъпо коалиционно решение да подкрепим искането на коалиционния си партньор, с ясното съзнание, че е тъпо, но нали бяхме коалиция. Защото, колеги, да си коалиция с ПП, означава да им се съгласяваш на всичките глупости. Ако кажеш, че нещо не е правилно те те обявяват за съдружник на ГЕРБ, ДПС, ВМРО, Баба Яга, Дядо Мраз, Снежанка и който се сетите още. Ако не се съгласяваш с тях, ти си враг“, посочи Йорданов.

„Ние шест месеца търпяхме и се съгласявахме, но имахме глупостта да казваме, че правят глупости вътре на коалиционни съвети, вследствие на което се превърнахме във вътрешен враг“, каза председателят на ПГ на ИТН.

„Лицето Лена Бориславова не знам защо минава за добър юрист. Два пъти се издъни с две нейни искания, с две нейни настоявания, защото видимо тя командва цялата ви парламентарна група, колеги, както и бившият премиер, защото се съгласяваше с всяко казано нещо от нея, включително и в този случай. Два пъти се издъни професионално и два пъти Конституционният съд ни резна зелките образно казано за глупави, некомпетентни, юридически решения. Тя определено е слаб юрист. Може да я извикате за лично обяснение. Извикайте я за лично обяснение, защото я засягам. Ние ги натворихме тези последици, ние от ИТН с тъпото си коалиционно съгласие и Лена Бориславова с нейната юридическа некомпетентост и способността й да върти цялата парламентарна група на ПП и Министерски съвет на малкия си пръст. И сега ако някой връща Иван Иванов, тази нелепа фраза, защото всъщност председател на КЕВР не е имало. Той не съществува, дори не отговаря на условията и вие много добре го знаете. Ако някой връща Иван Иванов, това е Лена Бориславова. И аз на мястото на Иван Иванов бих й изпратил цветя и бонбони за благодарност“, категоричен бе председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

Последва реакция  от Искрен Митев от ПП.

„Г-н Йорданов това решение беше взето януари месец. Тогава вашето мнение и мнението на г-жа Ива Митева от професионална гледна точка бяха вземани под внимание. Да излизате днес и да атакувате от трибуната един човек, който не може да се защити, не смятам, че е достойно поведение“, подчерта Митев.

Той отбеляза, че всеки, който е участвал в подобно решение, трябва да поеме своята отговорност.

„Г-н Йорданов аз не съм съгласен с Вас за Лена Бориславова. Аз не съм юрист и не мога да преценя нейните качества като юрист, но аз имам голяма надежда в нея като енергетик, защото тя заяви преди еден месец, когато газът беше 160 лева, че ще стане четири пъти по евтин, тоест от 160 лева ще стане 40 лева. Всъщност от други ден газът ще е 300 лева, няма да е 40, но аз все още имам надежда в г-жа Лена Бориславова, че ще го направи 40“, каза от своя страна Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Веднага след неговото изказване Тошко Йорданов отново се появи на трибуната, този път по къс ръкав и с тениска с надпис „Harvard law - just kidding“, с което предизвика бурни аплодисменти в залата.

„Облеклото ви не подобава на Народното събрание“, направи му забележка прадседателстващият Мирослав Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати