Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов: Медиите на ДБ наложиха тезата за дългата ръка на ДПС зад ИТН

Политика

Тошко Йорданов: Медиите на ДБ наложиха тезата за дългата ръка на ДПС зад ИТН

Тошко Йорданов: Медиите на ДБ наложиха тезата за дългата ръка на ДПС зад ИТН - Tribune.bg
Снимка:

„Медиите на „Демократична България“ започнаха да налагат тезата за ДПС след Христо Иванов. Налагат си тази теза. Иванов каза на Слави, че имал усещане за това. Некоректно е! В същото време идват да ни предлагат да правим заедно правителство. Е, нали ще си вкара дългата ръка на ДПС отзад.“, това коментира председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов пред БНР по повод интригата, кой стои зад партията на Слави Трифонов.

„Много неща си казахме партиите на протеста. Но когато трябва да направим нещо срещу ГЕРБ инстинктивно се обединяваме. Ако в следващия парламент осъзнаят че ГЕРБ е истинския враг а нас да ни оставят на мира – когато изчегъртваме ГЕРБ нека си водим войните между нас. Да осъзнаят, че ситуацията е като Втората световна война – има по-голямо зло. Сега го забравиха. В първия парламент го осъзнаваха, сега като ние сме първи гледат в нас. Решиха, че ГЕРБ са умрели.“ заяви още Йорданов.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов открехна завесата как точно са се случили преговорите с „Демократична България“ преди Трифонов да оттегли предложението си за правителство. По думите на Йорданов ИТН са останали „като гръмнати“ заради крайното противоречие в думите на ДБ.

„В предишния парламент можехме всеки да предложим за министър и щяха да го подкрепят. Сега – като първа сила въпреки че не искахме да правим кабинет на малцинството го предложихме. Настана голям вой. Слави го изтегли. Подходи диалогично. Питахме ги какво искат – казаха че постове не искат, а да говорим по политики. Направихме го. И тогава „Демократична България“ поискаха министри. Останахме като гръмнати – деня преди декларацията им имахме поредна среща и дори не намекнаха, че искат нещо. Дори бяха съгласни да направим среща с ДПС – казаха направете го за пред хората и без това ви обвиняват че не сте диалогични. После излязоха на нож. В следващото Народно събрание да се сетят кой е големия враг. Виждаме, че на комисии сега го правят по важни теми.“, обясни председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети