Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тръгва делото срещу Слави заради песента за Лена

Политика

Тръгва делото срещу Слави заради песента за Лена

Тръгва делото срещу Слави заради песента за Лена - Tribune.bg
Снимка:

Първото заседание в производството за дискриминация срещу лидера на ИТН Слави Трифонов и фирмата му "Седем-осми" АД е насрочено за а 08 ноември. Това става ясно от регистъра на Комисията за защита от дискриминация (КЗД).

Повод за жалбата е "Песен за Лена", която беше пусната в социалните мрежи и партийната тв "7/8" през февруари. В нея главен герой е Лена Бориславова - бивш началник на кабинета на Кирил Петков, докато последният беше премиер.

Жалбата в КЗД обаче не е подадена от Лена Бориславова, а от Геновева Тишева. В момента Тишева, която е юрист, кара втори мандат като член на Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените.

За производството пред КЗД първи съобщи самият Трифонов в подкаста на рапъра Йонислав Йотов-Тото.

"Сценаристите ми донесоха текста и ми казаха: "Виж тази песен, може да стане някакъв проблем". Това се случи преди Нова година. Аз им казах: "Хора, това е някаква тъпня, няма да я пускаме, вие може да направите нещо по-готино. Но минаха 2 месеца и те дойдоха отново, направили и видео. Казаха ми: "На онази песен, на която ти каза, че е тъпня, ние сме направили клип, а Евгени Димитров ни е направил музиката", разказа Трифонов тогава.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети съд, Слави
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети