Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тръмп с послание към Борисов: Ценим приятелските отношения с България

Политика

Тръмп с послание към Борисов: Ценим приятелските отношения с България

Премиерът се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан

Премиерът Борисов получи послание от американския президент Доналд Тръм, в което се посочва значимостта за САЩ на приятелските и партньорски двустранни отношения с България, и високата оценка за тях. То бе предадено от заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан, който се срещна с премиера.

Сигурността, енергетиката, инвестициите и двустранните отношения бяха във фокуса на разговорите между двамата.

Борисов отново увери, че България напълно изпълнява поетите ангажименти към НАТО и препотвърди повишаването на разходите за отбрана на 2% от БВП до 2024 г., както и за отделяне на повече инвестиции във въоръжение и оборудване.

Заместник-държавният секретар на САЩ Джон Съливан подчерта, че България е стабилен и предвидим партньор в рамките на Алианса и на двустранна основа.

Акцент в срещата между Бойко Борисов и Джон Съливан бе още енергийната сигурност и сътрудничеството между двете страни в тази област. Министър-председателят запозна Съливан с напредъка по интерконектора между България и Гърция, с амбициите на страната ни да съхрани ролята си в преноса и търговията с газ, както и с проекта „Белене“.

„България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, така и за ЕС“, заяви премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че работим активно за енергийна диверсификация и по проектите за газови връзки със съседните страни.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още