Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Транспортната комисия в ЕП скоростно приема 1600 поправки в пакета „Мобилност“

Политика

Транспортната комисия в ЕП скоростно приема 1600 поправки в пакета „Мобилност“

Транспортната комисия в ЕП скоростно приема 1600 поправки в пакета Мобилност - Tribune.bg
Снимка:

Целта – да го вкара в пленарна зала

Комисия по транспорт и туризъм скоростно гласува всички 1600 поправки на пакет „Мобилност“. Целта е пакетът да бъде вкаран в пленарна зала, за да бъде разгледан там.

„Много сме днес, многобройни сме“ с тези думи председателката Карима Дели от Групата на Зелените/Европейски свободен алианс Франция откри заседанието.

Бе отхвърлено предложението гласуването да бъде отложено. То е направено от групата на Европейските консерватори и реформатори.

Председателят на комисията не откри разисквания. Така без дебати директно се преминава към гласуване на всички изменения. Всяко предложение, което получи 17 гласа в подкрепа в комисията, ще бъде разгледано в пленарна зала. Очаква се гласуването да продължи 4 часа.

Лансираният от Франция пакет е силно критикуван от бранша у нас, който се страхува, че няма да се справи с финансовия натиск и ще последват фалити.

Преди седмица проектът стигна до гласуване за влизане в дневния ред на заседанието на евродепутатите и не успя да бъде отхвърлено едва с два гласа разлика. Трима български депутати пропуснаха вота – Николай Бареков, Неджми Али от ДПС и Светослав Малинов от ДСБ. Те имаха силата да обърнат гласуването.

Въпреки краха председателят на парламента Антонио Таяни върна законопроекта в ресорната комисия за доразглеждане.

България разчита пакетът да бъде отложен за следващия Европейски парламент.

 

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети