Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Транспортният министър се обяви за екшън герой и обвини предишни управления за заседналия кораб

Политика

Транспортният министър се обяви за екшън герой и обвини предишни управления за заседналия кораб

Транспортният министър се обяви за екшън герой и обвини предишни управления за заседналия кораб - Tribune.bg

Транспортният министър Христо Алексиев пристигна на Камен Бряг, където е заседналият кораб, за да провери каква е ситуацията. След повече от седмица той обяви, че се заема лично със случая и обвини предишните управления за ситуацията.

„Една престъпна безотговорност години назад във времето, защото ясно е разписано, че държавата трябва да има ресурс и готовност. Налага се ние в рамките на 4 дни да правим нещо, което години наред не е свършено“, обяви Алексиев на въпрос защо се е чакало толкова време и как ще коментира изсипването на азотната тор в морето при акцията по разтоварване.

Алексиев уточни, че изваждането на плавателния съд е задължение на корабособственика, а „Морска администрация“ му е дала 1 седмица да изготви план и още 1 месец да изведе кораба. Именно затова той издал заповед да се мобилизират всички налични ресурси и лично дошъл на място.

„Ние като екшън герой трябва да решим ситуацията и ще го направим. Лично съм говорил с  холандец, който е собственик на най-добрата фирма в света, която е спасявала „Курск“. Човекът, макар че е в почивка, каза, че ще помогне. Наложи се дори да ползвам свои лични контакти“, обяви още Алексиев.

Той се закани, че предстоят уволнения и по веригата ще провери „кой е спал и не си е свършил работата“, като допълни, че ще бъде безкомпромисен.

На този етап ще бъдат поставени 4 големи котви, за да се обезопаси кораба и да не бъде пробит от вълните.  

Шефът на морска администрация обяви, че въпреки изтичането на азотна тор при разтоварването е предпочел да рискува и да свали поне някаква част от товара, а не цялата да изтече, ако се разбие корабът. По думите му товара не бил толкова опасен. „Аз чета данните, които представят за товара и той не се води за опасен и замърсител за морето“, обяви Живко Петров. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати