Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цецка Бачкова влиза в лидерска битка срещу Атанас Атанасов за ДСБ

Политика

Цецка Бачкова влиза в лидерска битка срещу Атанас Атанасов за ДСБ

Цецка Бачкова влиза в лидерска битка срещу Атанас Атанасов за ДСБ - Tribune.bg
Снимка:

Цецка Бачкова обяви, че се кандидатира за председател на Демократи за силна България (ДСБ).

Мандатът на сегашния лидер на ДСБ Атанас Атанасов и на националното ръководство изтече миналата година. След резултатът на партията на изборите през ноември Атанасов обяви, че подава оставка.

„Днес заявявам пред вас, че се кандидатирам за председател на Демократи за силна България. Благодаря за куража, с който ме заредихте в многобройните лични разговори и с номинациите за моята кандидатура. Заставам пред вас уверено и открито и разчитам на вашето доверие“, посочва в позиция до медиите Цецка Бачкова, която е част от партията от 2008 г.

„Искам ДСБ да заеме отново своето достойно място на политическата карта на България и Европа и вярвам, че мога да вдъхновя и ръководя екипа, с който да вървим заедно по този път“, отбелязва тя.   

Отправям покана към Атанас Атанасов, който също заяви своята кандидатура за председател на ДСБ, да проведем отворен и публичен дебат за бъдещето на ДСБ, Демократична България и дясното политическо пространство, казва още кандидатът за лидерския пост.  

Цецка Бачкова е родена в София. Завършва магистратура по политически науки, икономическа политика и гражданско право в университета в Мюнстер, Германия. Има защитена докторантура в областта на политическите науки в университета Мартин-Лутер в Хале, Германия. По време на престоя си в Германия членува в Германския Християндемократическият съюз на Ангела Меркел (Christlich-Demokratische Union, CDU).

Със завръщането си в България става член на ДСБ през 2008 г.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати