Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ципов: Президентът да посочи къде вижда условия за служебен кабинет

Политика

Ципов: Президентът да посочи къде вижда условия за служебен кабинет

Ципов: Президентът да посочи къде вижда условия за служебен кабинет - Tribune.bg
Снимка:

Служебни правителства се назначават само за проведат нови избори, а не да разследват, припомни Ципов

Днешното заявление от страна на президента Румен Радев е контрапродуктивно. Това заяви пред БНТ бившият вътрешен министър и настоящ зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов. По думите му, такова създаване на ескалация не води до спазване на принципа на взаимодействие между властите.

Дали премиерът знае какво прави ДАНС - отговорът е в нормативните актове, където съвсем ясно е разписано какви функции има премиерът спрямо ДАНС, категоричен е Ципов.

„Ясно в Закона за СРС е разписано, че искането идва от конкретен орган, разрешава се от съда и се прилага от Агенция за национална сигурност. По логиката на президента би следвало да се зададе и въпрос дали по време на служебното правителство, което той назначава, знае за всяко едно действие и дали ръководителите му докладват ежедневно“, подчерта той.

Ципов коментира и дали според него има условия за служебен кабинет, както посочи държавният глава.

„Може би президентът трябваше да каже къде вижда условия за служебно правителство. Аз не смятам, че в момента има такива. С всяко едно действие правителството и конкретно премиерът, показват че се грижат за икономическия растеж, финансова стабилност, растеж на доходите, най-ниски нива на безработица за последните 15 години. Това ли са условията? Чухме и една своеобразна заплаха - че служебното правителство едва ли не ще разкрие всичко, случило се през последните години. А това правителство се назначава с една цел - да произведе избори“, допълни Ципов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети