Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йордан Цонев: Защо е тази ярост срещу Гешев - и Кьовеши е единствен кандидат

Политика

Йордан Цонев: Защо е тази ярост срещу Гешев - и Кьовеши е единствен кандидат

Йордан Цонев: Защо е тази ярост срещу Гешев - и Кьовеши е единствен кандидат - Tribune.bg
Снимка:

Румен Радев просто е против сделката за F-16, каза председателят на ПГ на ДПС

„Забележете кои са най-шумни по отношение на процедурата за избор на главен прокурор - това е така нареченото „разградско дясно”. Те не получиха никаква роля от обществото на последните парламентарни избори. Получиха ролята да почиват. Те непрекъснато си присвоят обществени роли, често по отношение на съдебната система. Има Конституция, има закон за съдебната власт, има компетентни органи. Аз питам – защо е тази яростна атака? Във връзка с това, че техните лидери са подсъдими ли?“. Това каза в ефира на NOVA телевизия зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

Той даде и пример. „Казват, че имало един кандидат за главен прокурор, как щяла да има „надбягване с един кон“, каза той и допълни, че Лаура Кьовеши била единствен кандидат за ръководител на европейската прокуратура, като попита защо десните не казвали нищо за това, а атакували Иван Гешев, че е единствен кандидат за нов главен прокурор. Това са двойни стандарти и присвоена роля, каза Цонев.

„Скандал няма да има, ако изберем Христо Иванов за главен прокурор, ако дадем на кръга „капитал“ да избира нов главен прокурор. Има Конституция, има Закон за съдебната власт, има Висш съдебен съвет, има президент…“, каза той.

Той коментира и случая с теча на данни от НАП. „Наблюдаваме една много бърза реакция на изпълнителната власт, която не е чак толкова характерна за България. Заслужават адмирации. Ние то ДПС следим акцията от самото й начало. Ще търсим отговорност от всички и ще искаме разисквания в парламента“, заяви Цонев.

Коментар направи и на сделката за самолетите F-16 и вето на президента Румен Радев. Той просто е против тази сделка, той е последователен, каза Цонев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети