Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цвета Караянчева: Древна история и славни времена са изградили българския народ

Политика

Цвета Караянчева: Древна история и славни времена са изградили българския народ

Цвета Караянчева: Древна история и славни времена са изградили българския народ - Tribune.bg
Снимка:

Ние политиците трябва да обединим българите, каза председателят на парламента

„Пожелавам на българите да бъдат здрави, да бъдат горди. Имаме древна история и славни времена, които в годините са градили българския народ. Сега, когато сме част от обединена Европа, винаги трябва да остава в нас националната ни гордост и да бъдем достойни граждани на Европа”. Това заяви по случай 3-ти март председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, цитирана от БТВ.

„Ние трябва да обединим българите – ние политиците. Трябва в такива празници, в такива дни да говорим само за единение, за благодарност към всички герои, които са оставили костите си на този връх, всички герои, които са загинали за свободата на България. Това трябва да ни обединява – винаги трябва да търсим допирните точки, а не точките, които ни разделят”, посочи още Караянчева.

Запитана защо все пак в политическото пространство точките, които разединяват като че ли са повече, отколкото тези, които обединяват, председателят на парламента отговори:

„Народното събрание е място, където трябва да се водят дебати. Така е било и преди 140 години, когато е било Учредителното събрание. Имало е различни дебати, различни позиции, но строителите на съвременна България са намерили общите точки, за да приемат едни от основните закони. Един от най-прогресивните български закони – Търновската конституция. Винаги трябва да търсим консенсуса – разбира се, ние сме различни политически партии, имаме различни програми и всеки един човек има своите мнения и не трябва толкова остро да се противопоставяме”.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема