Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хаштаг #НеНаЛевскиЗаПартийнаУпотреба набира сила във Фейсбук

Политика

Хаштаг #НеНаЛевскиЗаПартийнаУпотреба набира сила във Фейсбук

Хаштаг #НеНаЛевскиЗаПартийнаУпотреба набира сила във Фейсбук - Tribune.bg
Снимка:

Вълна от възмущение от поведението на агитката на Радев заля Интернет. Журналисти, политици, общественици, депутати и министри изразиха възмущението си в Мрежата чрез хаштаг: #НеНаЛевскиЗаПартийнаУпотреба.

Тагът беше споделен и от министри от кабинета, сред които Екатерина Захариева, Десислава Танева, Николина Ангелкова, Боил Банов, Красен Кралев, Теменужка Петкова, Петя Аврамова, зам.-министър Николай Нанков, както и от председателя на българския парламент и свидетел на грозните сцени от първо лице Цвета Караянчева.

Караянчева: Заради болезнени амбиции и дребнаво озлобление, оскверниха историческата ни памет

 

Ето и част от статусите по темата:

 

Даниел Панов, кмет на Велико Търново

Срамно е паметта за Васил Левски да бъде поругавана!

Срамно е една от най-черните дати в цялата българска история да бъде превръщана в партийна манифестация, макар наречена шествие в памет на Апостола..

Срамно е ден като днешния, който трябва да ни обединява и да ни учи, че България е над всичко, да бъде използван за лични и политически стремежи!

Васил Левски е икона на българщината! Образът на Дякона, паметта за него – те са в нашето ДНК като българи.

Почитта към Апостола символизира единство, обединение и поставянето на българското над всичко.

Всяка политическа и партийна окраска на паметта за Васил Левски е недопустима!

Като българин, като жител на историческата и духовна столица на България не мога да приема подобно кощунство!

 

Христо Христев – юрист и преподавател по Право на ЕС в СУ „Св. Климент Охридски“

До днес да използват деня и образа на Васил Левски за тяснополитически цели се бяха опитвали единствено Бялата Златака и разни неандерталци и психопати от националистическия и неофашисткия спектър. От днес си имат конкуренция. А падението, деградацията и разделението на днешна България достига ново дъно. Васил Левски вече не е повод да няма вражда между нас, не е причина за поне малко мълчание и опит да бъдем заедно в преклонението си пред една от най-ярките и значими фигури на нашата история. Той е повод да трупаме моментни политически дивиденти в текущите игри на доста жалката българска политическа сцена...много тъжно, много българско и много елементарно.

 

Калина Паскалева, журналист

ПРЕЗИДЕНТ=ПРОТЕСТЪР?

Слушах речта на Румен Радев през фейсбук и много му отива да звучи от там. Това не може да е президент. Напомня на протестър. Или инфлуенсър на червенопартийни идеи. Или трол с лице пред микрофон. Думите му звучаха грозно. Да използваш исторически паметен ден за вдигане на рейтинг пред твоите си избиратели, е липса на уважение, липса на култура, липса на патриотизъм. Зовеш за революция и бунт ли? Не разбрах. Неговите речи винаги са изпълнени с недомлъвки. Единственото положително нещо е, че Радев като президент не може да ни нанесе кой знае какви щети. За света и Европа той е просто един турист в костюм, возещ се в правителствен самолет. Ухажван от скандални олигарси, май се опитва да дръпне килимчето на властта.

 

Георги Харизанов, политически анализатор

За страдащите от импотентност съвременната наука откри лекарство.

За страдащите от политическа и идейна импотентност лекарство още няма.

Поради което, в мъката си, страдащият от политическа импотентност е склонен да напомпа своето его с едни 300 галоша, които да освиркват официални речи в памет на националния ни герой.

Великолепен селяк.

 

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора

Гледах новините тази вечер. Не сме научили нищо от заветите на Апостола! Левски е национална светиня! Никой политик не е и не може да бъде на неговата висота! Помнете, че всяка година почитаме паметта му, а не я използваме за постигане на лични или партийни цели.

 

Десислава Атанасова, депутат

Днес БСП и Румен Радев празнуваха обесването на Апостола Васил Левски.

Ех, че радост в ден за поклонение...

А, хора и ръченици защо нямаше?

 

Димитър Вучев, журналист

Изглежда съм грешал с изказването си, че мандатът на Румен Радев няма да бъде запомнен с нищо. От днес вече има с какво - една от най-циничните демонстрации в новата ни политическа история. Това беше поредното доказателство, че този човек не е и няма как да бъде олицетворение на единството на нацията. Не и на българската.

Обесен бе, но нивга бе умря. Но пък доживяхме да бъде употребен грозно политически. Нищо не може да оправдае такова падение.

 

Анна Александрова, депутат

Аз се гордея с моя народ, с България, която помни и почита делото на Апостола на свободата, с нашите предци, които ни показаха смисъла на думата „свобода“.

Срам ме от Вашите думи, г-н Радев, с които осквернихте подвига на най-великия българин, за да подпомогнете партийните дела на #БСП .

Българската история и героични личности са повече от опорни точки за Вашата реч, повече от личните ви амбиции, по-силни и истински от #БСП - Вашата партия- носителка.

Ние, българите, имаме идеали - в името на бъдещето на България.

Идеали - далеч от партийния Ви „огън“ , опозиционно лидерство, омраза и двуличие.

Днес се прекланяме пред Васил Левски, който казва след Общото събрание в Букурещ през април 1872 г.: „Заклевам се пред нашето отечество България, че ще изпълнявам точно длъжността си“.

Познати ли са Ви тези думи, г-н Разединител на нацията?

 

Веселин Желев, журналист

Държавният глава е звездата на антиправителствена проява по случай годишнината от обесването на Васил Левски. Той и партията му носителка не се поколебаха да опартизанят поклонението пред паметта на най-безспорния българин. Обединител на нацията ли?

 

Иван Миховски, депутат

Само най-големи наглеци могат да си позволят това! Да се използва името и подвига на Левски за антиправителствено партийно мероприятие на БСП! По-голям позор няма! Днес, когато хората свеждат глава пред безсмъртието на Апостола, шайката на червените за пореден път потъпка морала на българина, отне му чувството за единение поне пред величието на безсмъртието на Дякона! Позор, позор, позор!

 

Радостин Любомиров, спортен журналист

Днес по време на възпоменателната церемония по повод гибелта на Апостола се случиха много грозни и недопустими неща.

 

Недялко Недялков, журналист

Червената сволоч освирква Фандъкова пред паметника на Левски, крещи “Мафия” и скандира името на Радев. Поменът е окончателно осквернен.

 

Маноил Манев, депутат

Българската история не е от днес, тя носи през вековете дни на СЛАВА и дни на безкрайна тъга! Историята ни пренася през вековете истината за Личности и Герои. ЛЕВСКИ е БЪЛГАРИЯ!

Не един и не двама политици в историята ни са си позволявали да сквернят паметта на Дякона смятайки се за достойни да се равняват с него и да говорят от негово име! Не един и не двама БЕЗИМЕННИЦИ са отвяти от паметта на хората! Един или двама повече няма да потъмнят СВЕТЛИНАТА на БЪЛГАРСКИЯТ СВЕТЕЦ ! ЛЕВСКИ Е БЪЛГАРИЯ!

Народ и история го пазят а той пази нас!

Господ да е на помощ на тоз който си позволи да "вири" гордо глава пред ЛЕВСКИ! Аз се покланям днес ниско, защото така трябва да е пред паметта за СВЕТЕЦА!

 

Кристина Абаджиева, журналист

Васил Левски - общонационален, а не за политическа употреба!!!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Linda Здравейте, скъпи мои хора, аз съм Линда Макдоналд, в момента живея в Остин Тексас, САЩ. В момента съм вдовица с три деца и бях заседнала във финансова ситуация през април 2018 г. и имах нужда да рефинансирам и да платя сметките си. Опитах да търся заеми от различни заемни фирми, както частни, така и корпоративни, но никога с успех, а повечето банки отказаха кредита ми, не попълвайте плячката на онези хулигани там, които ги наричат заемодател на пари, всички са измама, всичко, което искат, е вашето пари и вие добре не чувате отново от тях, те ми го направиха два пъти, преди да се срещна с господин Дейвид Уилсън, най-интересната част от него е, че заемът ми беше прехвърлен в рамките на 74 часа, така че ще ви посъветвам да се свържете с господин Дейвид, ако интересувате се от получаване на заем и сте сигурни, че можете да му изплатите навреме, можете да се свържете с него по имейл ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
20.02.2020 00:03 / Отговор
Аз нямам Фейсбук и не мога да се включа там. Само искам да кажа, че лично мен, много, ама много ме е срам от поведението на Румен Радев и от тълпата около него, която свиркаше по Кметицата и викаше "Радев, Радев" Гледах по телевизията младите момчета от караула колко бяха стройни, напети, синхронни, новата смяна и на техния фон лекето Радев, нахален, безочлив,погазващ дори паметта на ДЯКОНА.
20.02.2020 09:27 / Отговор
Ало Те не освиркаха Левски, който е силно.идеализоран. Убива човек при грабеж, нахлува в чужд имот. Той си е терорист и убиец от юридическа гледна точка. Всички престъпници развяват знамето.
20.02.2020 12:20
xefgo petkov Национален предател, който за втори път предаде Левски.Позор!
20.02.2020 20:59 / Отговор
Оферта за заем Имате ли нужда от финансова помощ, за да започнете бизнес или да платите сметките си и ако отговорът ви е Да, свържете се с: frankdavidloanfirm3@gmail.com WhatsApp +2347032909728
05.06.2022 21:57 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети