Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветан Цветанов: Това е стилът на президента – търси конфронтация (ВИДЕО)

Политика

Цветан Цветанов: Това е стилът на президента – търси конфронтация (ВИДЕО)

Цветан Цветанов: Това е стилът на президента – търси конфронтация (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ стоят зад направените промени в Наказателния кодекс относно „тайния арест“

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов защити приетите поправки в Наказателния кодекс (НК) като уточни, че не е изцяло запознат с мотивите на президента. Цветанов припомни, че страната ни е била изправена пред наказателна процедура, защото не е приложила задължителна евродиректива след атентатите в Париж.

„Ако едно лице е извършило тежко престъпление с предпоставка да може да се заличат доказателства и предупреждение на участниците в терористичен акт, прокурорът може да поиска от съда да не се уведомяват близките на лицето. Това подлежи на съдебна санкция, ако се прецени, че има превишаване на права“, обясни Цветанов.

По думите му с този либерален подход лицето получава адвокатска защита и не се ограничава правото му на защита. Българският парламент е приел най-либералната форма, с която е можело да приемем тази нормативна актуализация, допълни Цветан Цветанов.

„Стилът на президента е да налага вето. Това ще е 12-тото вето, за да има дебат и да се търси поредната конфронтация и заблуждение в публичното пространство“, посочи Цветанов. От ГЕРБ са готови да запознаят държавния глава с мотивите си относно промените в НК.

Според Цветанов парламентът ще обсъди и гласува ветото на президента по промените в НК относно „тайния арест“ в началото на следващата година.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Роси Какъв президент е този, само ни излага пред европа
19.12.2018 15:10 / Отговор
н. вълчев Конституция на Република България... Чл.30 ал.(4) Всеки има право на адвокатска защита от момента на задържането му или на привличането му като обвиняем.... Трябва да променят Конституцията, за да приемат такъв закон!!!... Ветото е резонно, но нарушението е за КС! Радев обаче до сега не го е Сезирал??? Друг е въпроса че КС е марионетка и ще извърти решението както извъртя Конвенцията против Насилието! Играта е "Омагьосан кръг", Параграф 22! Въртят ни в него вече 30 години!
20.12.2018 11:39 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети