Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов разговаря с бивш директор от Агенцията за борба с наркотиците на САЩ

Политика

Цветанов разговаря с бивш директор от Агенцията за борба с наркотиците на САЩ

Снимка:

Председателят на ПГ на ГЕРБ с важни срещу във Вашингтон

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с бившия директор по операциите на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (ДЕА) Майкъл Броун, който в момента работи в сферата на сигурността и прогностичния анализ.

Срещата се проведе в началото на работното посещение на Цветанов в САЩ, където той ще участва в Интерпарламентарния форум по сигурността във Вашингтон по покана на конгресмена Робърт Питингер.

В рамките на работната среща Цветан Цветанов и Майкъл Броун отчетоха доброто сътрудничество между българските и американските правоохранителни органи и по-специално отличното партньорството в сферата на противодействието на наркотрафика. И двете страни се обединиха около мнението, че откриването на представителство на ДЕА в България през 2012 г. е повишило капацитета на правоохранителното сътрудничество в региона.

Множеството успешни операции срещу наркотрафика отбелязват възходящия тренд на двустранното сътрудничество. Броун и Цветанов се обединиха около извода, че двустранното сътрудничество между САЩ и България в борбата с наркотрафика, трансграничната престъпност, в т.ч. прането на пари и трафика на хора, са пример за отлично сътрудничество за много други държави. Цветан Цветанов отправи покана към Майкъл Броун да посети България в удобно за него време през 2019 г.

ГЕРБГЕРБ

Цветанов разговаря и със посланик Даниел Фрийд. Той е член на ръководството на Атлантическия съвет - водещ американски мозъчен тръст в областта на външната политика. Също така Фрийд е бил помощник държавен секретар на САЩ в администрациите на президентите Джордж Буш и Барак Обама.

От години Цветанов и Фрийд развиват успешно сътрудничество в областта на задълбочаването на двустранните отношения между България и САЩ, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

По време на разговора двамата обсъдиха въпроси от двустранен интерес най-вече в областта на регионалната сигурност. Цветанов представи резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 г., като постави акцент върху европейската перспектива пред Западните Балкани. Двамата се обединиха около мнението, че европейската интеграция на страните от региона има решаващо значение за сигурността и стабилността на Балканите. Председателят на ПГ на ГЕРБ запозна посланик Даниел Фрийд с вътрешнополитическата обстановка в страната ни и процесите, които се наблюдават в навечерието на изборите за Европейски парламент през месец май 2019 г. Специално внимание беше обърнато на дезинформацията и фалшивите новини, които успешно се използват от несистемните партии в Европа, както и от извъневропейски сили, имащи интерес от разединен и слаб Европейски съюз.

Двете страни обсъдиха възможността през пролетта на 2019 г. в България да се проведе научна конференция, на която американски и европейски експерти да обсъдят ролята на дезинформацията в политическия дневен ред на държавите от Европа.  


Коментари (1)

Мина Двамата ще обсъдят доста актуална тема и ще разменят опит, има нужда от такъв разговор
05.12.2018 13:47 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още