Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов към БСП: Не мога да разбера кога сте искрени

Политика

Цветанов към БСП: Не мога да разбера кога сте искрени

Цветанов към БСП: Не мога да разбера кога сте искрени - Tribune.bg
Снимка:

Той изброи скандали с хора от левицата, които се разминаха без последици и поемане на политическа отговорност

„Приветствам младите хора на балкона. Правят си изводи що е то популизъм! Този дебат трябваше да е много по-продуктивен. Темата, която провокира сериозно обществено неодобрение, бяха думи на Валери Симеонов и той ще понесе своята отговорност с волеизявлението да напусне поста си. Не мога да разбера кога колегите от БСП са искрени“. Това заяви по време на дебата за оставката на Валери Симеонов председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той изброи скандали с хора от левицата, които се разминаха без последици и поемане на политическа отговорност.

„С други членове на ДС се чудехме как да измъчваме някой дядо“, това го каза този млад човек в зала, той понесе ли отговорност /към Крум Зарков/. Той накърни много хора, потърпевши от този режим! Народният представител, който нарече 80 на сто от хората у нас дебили /Иво Христов/, той понесе ли отговорност, а този депутат /Корнелия Нинова/, който нарече всички депутати убийци, а неговата отговорност! Тук има и депутат /Елена Йончева/, който е обвиняем, че е укрил и оперирал с пари от завлечената КТБ? Този народен представител, който се възползва от тези вложители, е тук в парламента!“, заяви Цветанов.

Той призова левицата да изтъкнат техни успехи от техни управления.

„Темата за хората с увреждания, какво вие направихте, докато управлявахте?! 2013-2014г. народен представител Нинова беше председател на тази комисия и какво направи, за да ни назидава от трибуната днес. Плюс 55% увеличение за тази политика за хората с увреждания в 2019 г. Вие казвахте, че ще спрете пенсионната реформа, а когато управлявахте я замразите за една година! 2.7% увеличение определихте на пенсионерите 2014 г., а с 5.7% ще се увеличат пенсиите през 2019 г. От 310 до 340 лв. увеличихте минимална работна заплата, а сега я увеличаваме ежегодно. Сега е 510 лв., 2019 г. – 560 лв., а в края на мандата ще е 650 лв. 1117лв. имаме средна работна заплата, а в края на мандата тя ще е 1500 лв. Правим го не да увеличим дефицита, а да го задържим 0.5 на сто от БВП на страната“, подчерта той.

„За министър-председателя да ви кажа – имахме едно изключително успешно председателство, а вие нямахте сили да го признаете. Нито един човек от ГЕРБ и ОП не е участвал в приватизационни сделки. И не е олигарх. Разбрах защо атакувате Каракачанов, вменявате вина, защото в момента предстои финализирането на процедурата за модернизацията на българската армия. Ние знаем какъв е вашия път, но ние сме направили своето решение – Европа, ЕС и НАТО. Бъдете обективни, когато се изказвате, защото рушите авторитета на българския парламент“, заяви Цветанов.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Роси Тези от БСП само се чудят с какво да се заядът, видя се, че за нищо не стават всеки ден пропадат
21.11.2018 13:35 / Отговор
Eх Роси Пише се заядАт.Свети червено,докато го пишете.После ще кажат,че сте неграмотна...
21.11.2018 18:56 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати