Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: Румен Радев създава хаос, за да управлява със служебен кабинет

Политика

Цветанов: Румен Радев създава хаос, за да управлява със служебен кабинет

Цветанов: Румен Радев създава хаос, за да управлява със служебен кабинет - Tribune.bg
Снимка:

Зад призивите за оставка стоят БСП и президентът, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ

„Обръщението на президента Радев не му прави чест. В цяла Европа се ограничава дизеловото гориво и се ограничават автомобилите, които ползват това дизелово гориво. Това означава, че всички автомобили, които в Западна Европа ще отпадат като възможност да се карат, ще дойдат в България”. Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира изказването на президента Румен Радев.

По думите му коментарът на президента показвал неподготвеност, тъй като законопроектът за данъка върху старите коли бил качен за обществено обсъждане на сайта на Министерския съвет на 30 август. Самият казус пък бил поставян многократно от местната власт в продължение на пет години.

„Той или не познава законите, или е популист, или иска да тласне държавата в хаос. Защото един президент да си позволи такова невежество, това означава, че ти просто си извън реалната ситуация в страната”, коментира Цветанов. И попита ще защити ли Радев хората, които дишат мръсен въздух.

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира и недоволството от цените на горивата. По думите му зад призивите за оставка на кабинета стоят „опозицията в лицето на БСП и координираните действия с президента Радев”. „Това са факторите, които под една или друга форма провокират и натягат напрежението”, категоричен беше Цветанов.

„За всички е ясно, че той иска да предизвика хаос, след това да направи служебен кабинет и еднолично да си взима решения. Президентът няма позиция, с която да защитава националните интереси“, допълни той.

„Знам какви са указанията, дадени от страна на БСП към техните структури – пълна мобилизация за 11-ти, да не излизат кметове и знакови лица, а просто да организират хората, които да излязат, да застанат и да запречат кръстовищата в пътната артерия на страната. Корнелия Нинова на среща с кметовете си е имала ясно послание да се предизвика хаос ”, заяви Цветанов.

По думите му поскъпването на горивата не зависи от правителството, а от световните пазари, а през 2013 година литър гориво е струвал повече, отколкото сега. Минималната работна заплата пък се е увеличила с 200 лева оттогава, посочи още Цветанов.

Днес председателят на Бюджетната комисия в НС Менда Стоянова ще поиска официално – през парламента, среща с държавния глава, за да обсъдят предложенията за промените в кодекса за застраховането, сред които и „Гражданска отговорност”.

По думите на Цветанов, ако на срещата с Менда Стоянова президентът каже, че ще наложи вето върху текстовете, те ще бъдат оттеглени, но отговорността, за това, което ще става по-нататък, трябва да е на държавния глава. „Ще се съобразим с неговото решение относно Закона за застраховането, но след това да се знае кой е отговорен“, заяви Цветанов.




Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

К.Анкова Така е този Радев само хаос създава в държавата, него да го свалят
13.11.2018 11:07 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети